Wat Verstappen te zeggen heeft over volgend seizoen en wat je tot die tijd kunt kijken

Het Formule 1-seizoen loopt ten einde, dit heeft Max Verstappen te zeggen over volgend jaar en we laten je weten naar welke races je moet kijken tijdens de winterstop.

verstappen

Dit jaar werden de auto's in de Formule 1 breder door de vele veranderingen. Nu wil Liberty Media de circuit breder maken voor meer inhaalacties, maar Max Verstappen ziet liever dat er actie wordt ondernomen op de bolides.

"Ik denk dat we ons eerst op de auto's moeten richten," zo zegt de Nederlander tijdens de persconferentie in Abu Dhabi. "Sommige circuits staan erom bekend dat inhalen moeilijk is. Dit jaar zagen we al dat het in vergelijking met vorig jaar lastiger was om dicht achter elkaar te rijden, dus ik denk dat we dat eerst moeten aanpakken. Dan zal inhalen een minder groot probleem zijn."

@backlink(208301)

Toch is Verstappen wel te spreken over de veranderingen die zijn aangebracht aan de 2017 auto. "Of de 2017-wagens in mijn voordeel werken? In het algemeen wel. Het was positief, want het is meer een raceauto geworden. Vorig jaar was het voor mijn gevoel meer een speelgoedauto. Dit jaar is het zwaarder en moeilijker om de auto te besturen. Maar ik geniet er ook meer van, want je kunt veel sneller een bocht induiken zonder je druk te maken over blokkerende voorwielen. Ik denk dat het mij heeft geholpen."

Komend weekend zie je de laatste GP van het Formule 1-seizoen van 2017. Verstappen & Co gaat vervolgens in winterslaap zodat ze zich volledig kunnen storten op de bouw van een nieuwe bolide voor komend seizoen. Jij als fan wilt natuurlijk actie hebben, deze races kun je kijken om het gat tussen de twee Formule 1-seizoenen te overbruggen:

1, Formule E seisoensstart op 2 en 3 december

2. Rally WRC

Het seisoen van 2018 van de WRC gaat 25 januari van start in Monte-Carlo. 

3. Nascar Daytona 500 op 18 februari

4. WTCC op 1 december 2017 op Losail International Circuit

Dit artikel is in samenwerking met Panorama.nl