Op deze manier heeft jouw relatie invloed op welke gerechten je lekker vindt

Wacht even wat? Een relatie heeft invloed op wat we wel en niet lekker vinden? Wetenschappelijk onderzoek suggereert van wel. En dat is goed om te weten.

invloed relatie op smaak

Dankzij een serieuze relatie ga je misschien heel anders naar het leven kijken. Zo word je mogelijk wat rustiger, zet je iets vaker voetbal af omdat je de afwas moet doen (of niet) en je leert rekening houden met haar plannen (vaak dusdanig veel plannen zodat er zelf niets meer in te plannen valt). Je neemt het voor lief want je bent verliefd. Netjes van je. Maar er verandert nog veel meer. Voor het merendeel zal je geen flauw idee hebben dat de relatie een zekere invloed op je uitoefent maar na jaren denk je misschien terug aan die ene hamburger die je toen nog wel graag at en nu vreselijk vindt. Gekkigheid.

@backlink(208933)

Het onderzoek dat gepubliceerd is in de wetenschappelijke journal Appetite toont dat we langzaam maar zeker de smaak van onze partners overnemen. Duitse en Poolse onderzoekers vroegen aan honderd heteroseksuele koppels die al een tijd samen waren te ruiken en te proeven aan verschillende geuren en smaken. Hoe langer een koppel samen was, hoe meer overeenkomsten er tussen de twee partners te vinden waren. Ben jij dus jarenlang samen met jouw vriendin dan heb je kans dat jullie dezelfde gerechten lekker of niet te eten vinden. 

Waarom dit gebeurt is niet helemaal duidelijk maar de onderzoekers komen met een hypothese die stelt dat het te maken heeft met het feit dat koppels die lang samenzijn worden blootgesteld aan dezelfde omgevingsfactoren en gebruiken. Opmerkelijk genoeg heeft geluk niets te maken met het verband. Koppels die erg gelukkig samen zijn vertoonden dit effect en koppels die samen minder happy zijn vertonen het verband ook. Wat de keuken betreft vergroei je dus werkelijk een klein beetje met jouw partner. We hopen voor je dat jullie beide van kwalitatief eten houden. Oh, wil je een vrouw verleiden met lekker eten? Ron Blaauw vertelt je hoe je dat doet!