Dit stofje kan het libido van de vrouw een flinke boost geven

Terwijl mannen vaak kunnen rekenen op extra testosteron of een blauwe pil om in bed te blijven performen zijn er voor vrouwen veel minder opties. Dat kan binnenkort veranderen.

vrouwenviagra kisspeptine

Naar het schijnt heeft veertig procent van de vrouwen last van een laag libido. Om het libido een opkikker te geven krijgen de dames in kwestie soms testosteron toegediend maar dit heeft nadelige bijwerkingen. Zo bestaat de kans dat de vrouwen een lagere stem of baardgroei krijgen en daar wordt inderdaad niemand blij van. Terwijl wij mannen op een gegeven moment naar een blauwe pil kunnen grijpen of het testosteron middels supplementen kunnen verhogen is er voor vrouwen geen perfecte oplossing.

@backlink(209033)

Neuro-onderzoekster Jullie Bakker aan de Universiteit van Luik zegt nu een doorbraak te hebben. Bakker wil een nieuwe therapie, zonder bijwerkingen, en vindt deze mogelijk in dankzij het stofje kisspeptine. 

Kisspeptine

Kisspeptine is een hormoon dat zowel mannen, in mindere mate, als vrouwen aanmaken. Wanneer de stofje bij muizen naar een hoger niveau getild wordt reageren de vrouwelijke muizen beter op mannelijke feromonen en gaan ze sneller over tot seks. 

Terwijl mannen veelal kunnen rekenen op een portie testosteron kunnen vrouwen in de toekomst dus mogelijk gebruik maken van kisspeptine om hun seksleven een flinke boost te geven. Toch handig voor degenen die net dat extra beetje kunnen gebruiken. 

Bron: HLN