We krijgen Mario Kart voor onze smartphones

Feestelijk nieuws dan, één van de beste games ooit komt nu ook naar smarthpones en de olijke loodgieter verschijnt op het witte doek.

mario kart smartphones tour

Nintendo bracht altijd enkel games uit voor hun eigen hardware maar na het succes van onder andere Super Mario Run lijkt het Japanse bedrijf te begrijpen dat de mobiele markt nog volledig open ligt voor kwalitatief hoogstaande games. Naast de endless runner met de olijke loodgieter bracht het bedrijf ook Fire Emblem Heroes en Animal Crossing naar de mobiele apparaten.

@backlink(209123)

Super Mario Kart Tour

De nieuwe Mario Kart, Mario Kart Tour genaamd, verschijnt in het fiscale jaar dat in maart 2019 ten einde komt. Veel is er verder nog niet bekend gemaakt dus we moeten het nieuws rustig afwachten. Wij juichen de game toe, vooral omdat we op de Snes-mini met regelmaat onder het genot van een biertje tot twee uur 's nachts nog flink aan het racen zijn.

Super Mario-Film

Naast de nieuwe mobiele game kondigde Nintendo ook een Mario-film aan van de studio die verantwoordelijk is voor Despicable Me en Minions. Wat films betreft kan het in de Mario-franchise enkel opwaarts gaan want de Super Mario Bros-film uit 1993 wordt door fans van de Italiaan nog altijd flink gehekeld. Gelukkig is de film dit keer geanimeerd en laten ze het live-action genre voor wat het is.