Cooper Hefner is genomineerd voor een LGBT Award

Wegens de covershoot van transgender Ines Rau mag Cooper Hefner mogelijk een LGBT Award in ontvangste nemen in Londen.

lgbt award cooper hefner

Playboy heeft een rijke geschiedenis waarin vrijheid en openheid over seksualiteit en seksuele geaardheid een prominente rol gespeeld hebben. Ook vandaag de dag, wanneer de bijbehorende thema's veelbesproken zijn zet Playboy zich in voor LGBT-rechten en proberen we ieder taboe bespreekbaar te maken. Vooral Cooper Hefner, de zoon van de vorig jaar overleden Hugh Hefner, maakt zich sterk voor de LGBT-gemeenschap. En dat is een goede zaak want er valt nog altijd een hoop terrein te winnen. 

@backlink(208931)

LGBT Awards

Op elf mei worden de LGBT Awards gehouden in Londen, Cooper Hefner was verantwoordelijk voor de shoot van transgender Ines Rau in de Amerikaanse Playboy en om die reden heeft hij een LGBT Award-nominatie te pakken. Ines Rau trof je als Playmate in de november/december editie aan een deed toen nogal wat stof opwaaien. 

Cooper zet zich in voor een allerlei maatschappelijke zaken, hij spreekt zich openlijk uit over feminisme (en zijn verloofde Scarlett Byrne schreef voor Playboy een feministisch essay), klimaatverandering, racisme, discriminatie en LGBT-acceptatie. 

@backlink(208109)

Ines Rau was overigens niet de eerste transgender in Playboy. In 1991 poseerde transgender Tula in de Amerikaanse Playboy, in Duitsland poseerde begin dit jaar transseksueel Giuliana op de cover en 2002 zag je Kelly van der Veer in de Nederlandse Playboy. 

Zie alle genomineerden hier