MMA’er loopt bizarre hoofdwond op tijdens gevecht

In MMA kan het er soms hard aan toe gaan. De sport waarin verschillende technieken uit de vechtsport worden gebruikt is daarom ook razend populair. Toch levert het soms nare verwondingen op.

mma bizarre wond

Zo ook tijdens de competitie Cage Warriors 93 in het Zweedse Gothenburg. Daar vocht de Brit Jack Mason tegen de Noor Hakon Foss. De Brit kreeg het echter zwaar te verduren. Foss gaf een knietje en maakte vervolgens een paar combinaties. Daardoor liep Mason een aantal verwondingen op en de scheidsrechter besloot de wedstrijd daarop te staken. Een goede beslissing, want na het gevecht werd de schade goed duidelijk. De vechter had een enorme snee boven zijn oog. 

@backlink(208323)

UFC-vechter John Maguire zat in de entourage van Mason en deelde een video van de wond. Het wordt door verschillende mensen zelfs een van de ergste hoofdwonden genoemd in de historie van MMA. Mason zelf kan er wel weer om lachen. “Ik moet knietjes beter leren te verdedigen”, laat hij op Twitter weten. Hij wil graag snel de octagon in, al gaat dat waarschijnlijk lang duren aangezien de vechter waarschijnlijk een operatie moet ondergaan vanwege de wond. Ook de Noor heeft zin om weer snel te vechten. “Geen risico, geen prijs. In mijn laatste twee vechten was ik niet goed, maar nu ben ik weer helemaal terug.”

De beelden, die als schokkend kunnen worden ervaren, zijn hier te zien:

CRAZY finish here at #CW93! ? Was that the highlight of @HaakonFoss' career?? ? pic.twitter.com/wIOJYssbJO — Cage Warriors (@CageWarriors) April 28, 2018
Warning this is up there with some of the worst cuts iv seen in mma my friend @JackStoneMason tonight @CageWarriors ?? #CW93 #MMA pic.twitter.com/Xk1LW2DxrD — John Maguire (@MaguireTheOne) April 28, 2018

Via Panorama.nl