Deze Nederlandse app adviseert je welk bier je bij een gerecht kunt drinken

Tijdens het eten drink je bijna altijd een wijntje. Tegenwoordig zijn er echter zo veel soorten bier dat er ook voor ieder gerecht een prima biertje te vinden is. Deze app helpt je daarbij.

bier butler app

We drinken doorgaans wijn bij een goed gerecht maar steeds meer mensen ontdekken dat er voldoende bieren zijn die een gerecht perfect kunnen complimenteren. Nederlandse bierbrouwers lanceren daarom vandaag de app Bier Butler. Een app die jou adviseert welk biertje je het beste bij welk gerecht kunt nuttigen.

@backlink(209903)

Biersommeliers zijn populairder dan ooit en verdienen langzamerhand een plek naast de sommelier in de welbekende restaurants. Ook voor de Bier Butler zijn biersommeliers hard aan het werk gegaan. De keuze is reuze, zeker ook omdat we in Nederland meer dan 500 brouwerijen hebben. We begrijpen dat jij, en wij ook niet, het allemaal niet meer bijhoudt. Naast een chardonnay, pinot noir of een tempranillo kun je bij het eten ook eens een IPA, weizen, lager of een pilsje met komkommer (Disco Bitch bij de Jopenkerk te Haarlem) proberen. 

Bereid je trouwens maar voor, vandaag begint de Week van het Nederlandse bier. Misschien nemen we de komende week toch maar even vrij.