Deze nieuwe Samsung Galaxy kost je 2.000 euro

Dit moet je allemaal weten over de nieuwe revolutionaire Samsung Galaxy.

samsung galaxy x

De laatste paar telefoons waren wat spannende updates betreft niet noemenswaardig. De meest recente iPhone lijkt behoorlijk op zijn voorgangers en ook bij Samsung lijkt het weinig uit te maken of de naam van het toestel eindigt op een acht of een negen. De nieuwe Galaxy Note 9 lijkt ook weinig echte verbeteringen te hebben behalve de standaard update (krachtigere batterij, sneller laden, iets scherper scherm). 

@backlink(209915)

Opvouwbaar scherm

Toch verschijnt er verandering aan de horizon, het volgende toestel van Samsung zou namelijk enkele radicale veranderingen kunnen doorvoeren. Officieel is het toestel nog niet aangekondigd en Samsung houdt zijn kaken stijf op elkaar maar insiders weten te vermelden dat het nieuwe toestel de naam Galaxy X zal dragen. De X wordt de eerste smartphone ter wereld met een opvouwbaar scherm en je zult diep in je portemonnee moeten duiken wil je een exemplaar in je bezit krijgen. Naar verluidt krijgt de Samsung X namelijk een prijskaartje van twee miljoen won, rond de 1.500 euro dus. Forbes noemt het bedrag 2.000 dollar, reken daarom mogelijk in het ergste geval op 2.000 euro ook. Dan kan het misschien nog meevallen. 

Het toestel krijgt twee grote schermen die middels een kleiner middelste scherm over elkaar heen gevouwen kunnen worden. Zodoende lijkt de X de strijd aan te gaan met zowel telefoons als tablets. 

Protoyope Samsung Galaxy X

Nieuwe info komt van Kim Jang-yeol, werkzaam voor Bridge Investment. Kim bevestigt ook eerdere lekken en geeft aan dat de nieuwe Galaxy een 7.3 inch OLED-scherm krijgt dat opgevouwen kan worden tot een grootte van 4.5 inch. Op dit moment is Samsung naar verluidt bezig met het uitvogelen van de datum waarop ze het nieuwe toestel uitbrengen. 

Wij krijgen het toestel, of een prototype, in januari te zien op de CES volgens financieel analist Shinhan. Vanaf november ontvangt Samsung zelf alle benodigde onderdelen van leveranciers. 

Bron: Forbes