Deze elektrische motoren gaan sneller dan het licht

Deze elektrische motoren gaan sneller dan het licht. Althans, zo zien ze eruit. Maak kennis met de Arc Vector en de LiveWire Electric Motorcycle van Harley-Davidson.

Deze elektrische motors gaan sneller dan het licht

ARC VECTOR ELEKTRISCHE MOTOR

Arc uit het Verenigd Koninkrijk bracht zijn eerste productiemotoren uit aan het publiek op de EICMA-motorshow in Milaan en bracht baanbrekende technologie naar de wereld van twee wielen. Gefactureerd als een ‘neo-cafe racer’ is Arc's Vector een volledig elektrische motorfiets met zeer indrukwekkende specificaties. De Vector heeft geen schermen of meters. De gepatenteerde Zenith-helm bevat een door straaljager geïnspireerde HUD die een overzicht geeft van alles. Van telemetrie-metingen zoals snelheid en bereik tot navigatie. Koppel dat met het Origin-pantsertoestel en de Vector smelt mens en machine samen.  

LiveWire Electric Motorcycle van Harley-Davidson

Ingesteld op een lancering in 2019, neemt de LiveWire-motorfiets qua uiterlijk meer een sportieve naked bike aan en in plaats van de traditionele V-twin-configuratie van Harley-Davidson. Maar dat is totaal niet erg. De motor is afgemaakt met de welbekende oranje kleur. Hij rijdt op reeks lithium-ion batterij pakketten, die onder de moc-gastank zitten. De LiveWire beschikt ook over gps-navigatie, Bluetooth-connectiviteit en heeft twee oplaadmogelijkheden.