Wat jij nodig hebt is een cocktail

Het is weekend. Het is herfst. De ideale combinatie om even lekker wat cocktails te gaan maken. Daarom hebben we hier wat recepten voor je.

Wat jij nodig hebt is een cocktail

We geven je wat sour cocktails. Voordat je denkt dat je een hele zure cocktail krijgt, wees dan gerust. Een sour is een cocktail die zoet (suiker of likeur) en zuur (citroen) combineert. Vaak wordt een sour geshaket met eiwit zodat je een mooi wit kraagje krijgt op je cocktail.

Clementine Thym Sour

Mandarijnen horen bij deze tijd van het jaar. Ook met mandarijnen kun je een Sour cocktail maken. Een beetje zuur, beetje zoet, beetje kruidig en een zacht kraagje. Als garnering gebruik je een schijfje mandarijn en een beetje tijm. Wat je nodig hebt is het volgende: 

45 ml Mandarine Napoleon likeur

30 ml Rutte Celery gin

Sap van 1 mandarijn

Sap van halve citroen

Eiwit

Lady Whiskey Sour

Deze Lady Whiskey Sour is een elegante variant op de klassieke Whiskey Sour. Maak deze met Jim Beam: een toegankelijke, lichtzoete Amerikaanse bourbon whiskey met een beetje vanille. Daarnaast gebruik je citroensap, suikersiroop en eiwit. Als garnering gebruik je gedroogde rozenblaadjes en een gedroogd citroenschijfje. Wat je nodig hebt is het volgende: 

45 ml Jim Beam bourbon whiskey

10 ml suikersiroop

Versgeperst citroensap van een halve citroen

Garnering: gedroogde rozenblaadjes + gedroogd citroenschijfje

Amaretto Herfst Sour

Deze cocktail combineert de heerlijke geuren en smaken van de herfst. De Amaretto Herfst Sour is een twist op de klassieke Amaretto Sour. Hij is nog extra lekker met een stukje speculaas staaf erbij. Als garnering gebruik je nootmuskaat. Wat je nodig hebt is het volgende: 

45 ml Amaretto

Sap van een halve citroen

Eiwit