DIT ZIJN DE 10 MEEST ILLEGALE REISBESTEMMINGEN

Als je je volgende vakantie plant, zet dan deze 10 illegale reisbestemmingen op je bucketlist. Ze zijn mooi en mysterieus, maar volledig verboden voor reizigers.

DIT ZIJN DE 10 MEEST VERBODEN REISBESTEMMINGEN

Poveglia | Italië

Het kleine eiland, gelegen tussen Venetië en Lido in Noord-Italië, was ooit de thuisbasis van een psychiatrische instelling. Patiënten werden gemarteld en waren proefkonijnen. Tegenwoordig wordt het eiland door velen beschouwd als spookachtig, en is verboden te bezoeken.

Noord Sentineleiland | Andaman-eilanden, India

In de baai van Bengalen ligt Noord Sentineleiland. Het is niet alleen moeilijk om het eiland te bereiken dankzij de omliggende koraalriffen, maar het eiland is ook bijna onmogelijk om te bezoeken vanwege de vijandigheid van de inheemse bevolking. De Sentinelezen wijzen het contact met alle andere volkeren af ​​en zullen geweld gebruiken om ervoor te zorgen dat ze onaangetast blijven door de moderne beschaving. Op 16 november werd John Chau (27) hier omsingeld en gedood. 

Area 51 | Nevada, VS

Geen lijst van verboden reizen is compleet zonder Area 51, een militaire basis in Zuid-Nevada. De site werd pas in 2013 officieel erkend toen vrijgegeven CIA-documenten het bestaan ​​ervan bevestigden. Het wordt hoogstwaarschijnlijk gebruikt voor de ontwikkeling en het testen van vliegtuigen en wapens voor het Amerikaanse leger, maar complottheoretici geloven dat het echte doel buitenaards onderzoek is. 

Ilha da Queimada Grande | Brazilië

Ilha da Queimada Grande klinkt als een plekje op een strand met een tropische cocktail in de hand. Totdat je de bijnaam van het eiland hoort: Snake Island. Het onherbergzame eiland is de thuisbasis van duizenden gouden lansdodende pitadders - een van de dodelijkste slangensoorten ter wereld. De Braziliaanse overheid heeft bezoekers verboden om het eiland te bezoeken.

Grotten van Lascaux | Frankrijk

De grotten van Lascaux zijn de thuisbasis van een van de meest beroemde voorbeelden van grotschilderingen die ooit zijn ontdekt. Helaas zul je het nooit zien. De grotten waren ooit open voor het publiek, maar werden gesloten toen de koolstofdioxide, hitte, vochtigheid en andere verontreinigende stoffen geproduceerd door bezoekers de kunst begonnen te beschadigen. 

Surtsey | IJsland

Surtsey, een vulkanisch eiland gelegen aan de zuidkust van IJsland, is een van de jongste plaatsen op aarde. Het eiland kwam uit de Atlantische Oceaan na een uitgebreide vulkaanuitbarsting in de jaren zestig. Slechts enkele wetenschappers hebben ooit toestemming gekregen om voet aan wal te zetten op Surtsey, waardoor het een van 's werelds meest, zo niet de meest ongerepte, natuurlijke omgevingen is. 

Mezhgorye | Rusland

Mezhgorye is een mysterieuze, gesloten stad in de Republiek Basjkirostan. Van de bewoners wordt gezegd dat ze werken aan een geheim programma met betrekking tot de nabijgelegen Yamantaw-berg, hoogstwaarschijnlijk een nucleaire faciliteit of bunker. 

Bhangarh Fort | India

Het Bhangarh-fort, gelegen in de Indiase deelstaat Rajasthan, is een 17e-eeuws bouwwerk vol mysterie, mythe en geruchten. Tegenwoordig wordt Bhangarh Fort beschouwd als een van de meest spookachtige plekken in India en de regering heeft strikte regels voor toegang opgelegd. Terwijl u de ruïnes overdag kunt verkennen, is het bezoekers verboden om het terrein tussen zonsondergang en zonsopgang te betreden. Locals zeggen dat degenen die de regel negeren nooit meer worden gezien.

Mount Weather Emergency Operations Center | Virginia, VS

Tenzij u tot de meest elitaire echelons van Amerikaanse politici en militairen behoort, zult u deze geheime faciliteit nooit zien. Mount Weather is ontworpen om de veiligste plek op aarde te zijn, waar hoge ambtenaren kunnen schuilen in geval van een nationale ramp of een wereldwijde crisis. Het gigantische complex is uitgerust met alles, van energiecentrales en ziekenhuizen, tot politie- en brandweerafdelingen, tot eet- en recreatiegebieden, tot een rioolwaterzuiveringsinstallatie en een openbaar vervoerssysteem, tot zijn eigen leiders en wetten. 

Svalbard Global Seed Vault | Noorwegen

Dit is een enorme ondergrondse faciliteit gebouwd in een berghelling op het Noorse eiland Spitsbergen. Bijna elk land ter wereld heeft specimens in de zaadbank gedeponeerd. Als er een verwoestende natuurlijke of door de mens veroorzaakte ramp plaatsvindt, kunnen regeringen zaden uit de kluis vragen om hun landbouwproductie opnieuw te starten. Aha. Medewerkers van de faciliteit zijn de enige mensen die binnen mogen.