Hier gaat Elon Musk zijn Europese gigafabriek bouwen

Een tijdje terug kondigde Elon Musk aan een enorme Tesla-fabriek te gaan bouwen in Europa. Nu is bekend waar deze gigafabriek komt te staan. Hint: het is niet héél ver weg.

Hier gaat Elon Musk zijn Europese gigafabriek bouwen!

De winnaar is namelijk: Berlijn! Dat maakte Tesla-CEO Elon Musk namelijk gisteravond op Twitter bekend. Niet met al te veel woorden, maar zijn tweet 'GIGA BERLIN' zei genoeg.

Duitse degelijkheid

Eerder werd er nog gespeculeerd over het eveneens Duitse Emden, aangezien Musk daar een tijdje terug gespot werd. Nu blijkt dat de keuze toch op Berlijn is gevallen. Musk was ook niet te beroerd om toe te lichtten waarom zijn keuze op onze Oosterburen gevallen is: 'Iedereen weet dat Duitse engineering subliem is. Dat heeft meegespeeld in de keuze voor deze locatie. We willen ook een engineering en design center in Berlijn bouwen, omdat de Duitse hoofdstad de beste kunst ter wereld heeft.'

Je hoort het: de beste kunst, de beste technoclubs en binnenkort dus ook een Tesla gigafabriek. Hebben we naast de Berghain straks nóg een reden om naar het bruisende Berlijn af te reizen. 

BRON: Manners.nl