Sluiting dreigt voor iconische KitKatClub in Berlijn

De KitKatClub, de iconische Berlijnse techno-fetisjclub, lijkt haar deuren te moeten gaan sluiten. De reden? Het huurcontract wordt niet verlengd.

KitKatClub Berlijn mogelijk dicht

Iconisch

Wie een beetje bekend is in de fetisj-wereld, kent de KitKatClub van naam, of is er geweest. Ook wie niet bekend is in de fetisj-wereld trouwens. Het is samen met Berghain en Tresor één van de meest iconische clubs van techno-mekka Berlijn, en misschien ook wel van heel Europa. 

Opgericht door porno-regisseur Simon Thaur en zijn levenspartner Kirsten Krüger, opende de KitKatClub in 1994 haar deuren. Toen nog in Kreuzberg, en na drie keer te zijn verhuisd vond ze in 2007 haar huidige locatie aan de Köpenicker Strasse, samen met Sage Club. 

Hedonisme

De KitKatClub is een club waar hedonisme voorop staat. Het deurbeleid is strict: zonder passende outfit kom je niet binnen. Waar die outfit aan dient te voldoen? Latex, leer, kant, lingerie, cosplay... als het maar kinky is. Eénmaal binnen wentelen bezoekers zich in een erotische wereld van prachtige outfits en dampende techno-beats, waar alles mag en alles kan, met één regel: respecteer elkaar en je omgeving.

Het is al jaren een toevluchtsoord voor fetisj-liefhebbers van over de hele wereld, en uniek in zijn soort. En dat lijkt nu ten einde.

Contract opgezegd

De eigenaar van het pand zou namelijk het huurcontract hebben opgezegd. Dat betekent dat de iconische KitKatClub vanaf juni 2020 haar deuren zal moeten sluiten. Of een ander onderkomen vinden.

Managing director Lukas Drevenstedt liet aan de Berliner Zeitung weten dat 'beide partijen hun uiterste best doen tot elkaar te komen' en naar verluid is het management met man en macht bezig om toch een verlenging van het contract te krijgen. Maar zoals het er nu uitziet zal de KitKatClub in haar huidige vorm halverwege volgend jaar ophouden te bestaan.

BRON:

Thelocal.de

Goodlife
  • iStock