'Epische' nieuwe Star Wars-film morgen in première

Het langverwachte slot van de driedelige Star Wars-saga komt morgen uit: The Rise of Skywalker. Althans, bij ons. In de VS ging hij maandag al in première.

Laatste deel star wars the rise of skywalker in première

Star Wars-fans zullen er ongetwijfeld al een tijdje reikhalzend naar uitkijken: morgen gaat met 'The Rise of Skywalker het derde en laatste deel van de Skywalker-saga in première. In Nederland dan. In de VS is hij afgelopen maandag al in première gegaan. En de reacties op Twitter waren wat wisselend...

'Te veel film in de film'

Zo geeft een Twitteraar aan dat de eerste helft van de film 'te veel verhaal' bevat. Daarmee wordt gedoeld op een reeks nieuwe plotontwikkelingen, die volgens de critici niet altijd evenveel nut hebben. Zo geeft Adam B. van Variety aan: 'Er zit zóveel film in deze film' en Mike Ryan schrijft: 'Het voelt alsof dit verhaal nog drie films had verdiend'.

Toch lijkt dat het enige puntje van kritiek te zijn. De Twitter-reacties zijn over het algemeen behoorlijk lyrisch over dit 'epische slot' van de Skywalker-saga. Schrijver Rob Keyes noemt het 'een ontzettend groots en bevredigend einde, dat antwoord geeft op vragen uit eerdere films'. Ook andere reacties spreken hun lof uit over de film, die naast actie en antwoorden ook momenten die de kijker weten te raken bevat. 

Morgen

Zelf je oordeel vellen? De film gaat bij ons morgen in première. Alvast even inkomen? Hieronder vind je de officiële trailer:

Entertainment
  • BSR Agency / Disney