'Eating ass' en andere grote sextrends uit het afgelopen decennium

Van BDSM tot 'eating ass', de afgelopen tien jaar hebben we heel wat bijgeleerd op slaapkamergebied.

De grootste sextrends van het afgelopen decennium

Proost allen, we hebben weer een decennium overleefd. En wat voor één: de afgelopen 10 jaar is er nogal wat gebeurd. We maakten kennis met 4G, Instagram, razendsnelle iPhones, vloggers en allerhande designerdrugs waarvan eigenlijk niemand weet of ze de volgende 10 jaar je hersenen nog frituren. Maar hé, who cares, want: #YOLO! Nog zo'n parel die onlosmakelijk verbonden is aan de jaren '10 van deze eeuw.

Tussen de lakens

Maar hoe deden we het eigenlijk op seksgebied? Hebben we ons daar nog een beetje ontwikkeld, of is de markt inmiddels zo verzadigd dat we ons na een periode van vrijere moraal weer massaal richting 'de nieuwe preutsheid' begeven?

Het verlossende antwoord is: nee. Thank god.

De afgelopen 10 jaar hebben we wel degelijk wat nieuwe trends verzameld, al lijken die inmiddels waarschijnlijk zo normaal dat we even vergeten zijn dat ze 10 jaar terug nog niet algemeen geaccepteerd waren. 

Bij deze de grootste trends op een rijtje:

BDSM

Hoewel 50 Shades of Grey (en zijn tenenkrommende sequels) natuurlijk een draak van een film is, hebben de boeken (en films) er wel voor gezorgd dat alle ingedutte doorzonwoning-koppels opeens weer een stomend seksleven kregen. Want blijkbaar raakte E.L. James precies de juiste snaar met haar softporno-boekenserie: alle Ingrids werden ineens weer nat in de broekjes en sommeerden hun Henk linea recta richting de sexshop voor een paar handboeien en een leren tuigje. BDSM werd hip. 

Sextoys

Over sexshops gesproken: ook die werden het afgelopen decennium ineens maatschappelijk geaccepteerd. Waar eenieder eerst nog schuchter om zich heen gluurde alvorens zich zo onopvallend mogelijk door de ingang van de Christine le Duc te haasten, is het gebruik van sextoys tussen de lakens inmiddels absoluut geen taboe meer. En erover praten ook niet.

Rimmen

Analingus, rimmen, 'eating ass'... hoe je het ook wil noemen: dit was één van de grootste trends de afgelopen jaren. Waar 10 jaar geleden niemand het in zijn of haar hoofd haalde om een potje anuslikken voor te stellen tijdens een eerste vrijpartij ('GETVER!'), is dit nu de normaalste zaak van de wereld. Waarom? We kwamen er met z'n allen achter dat het gewoon best wel lekker is. Bon appétit!

Sexting

'Send nudes'. Moeten we nog meer zeggen?

Zelfbevrediging

Oké, deze kop is wat misleidend: zelfbevrediging bestaat natuurlijk al sinds... tsja, mensenheugenis. Da’s geen verrassing. We gaan dus ook niet pretenderen dat dit de afgelopen 10 jaar is uitgevonden. Maar, er is wel degelijk iets veranderd: er rust geen taboe meer op. Waar men eerder nog sprak over 'een eenzaam potje rukken' wordt plezier met jezelf nu als de normaalste zaak van de wereld gezien. En laten we eerlijk zijn: dat is het natuurlijk ook.

Communicatie

Uiteraard bewaren we de beste voor het laatst: communicatie. Want eigenlijk hangen alle bovenstaande trends aan één en dezelfde pijler: we praten meer over seks met elkaar. Vrouwen durven meer aan te geven wat ze lekker vinden, durven om een orgasme te vragen, en daardoor voelen mannen zich ook minder bezwaard om aan te geven dat ze best een keer anaal willen experimenteren. Bottom (pun definitely intended) line: we durven meer te praten. En da's de beste trend van allemaal. 

Knowhow
  • iStock