Hitsige komodovaraan kost BBC klauwen vol geld

Een hitsige komodovaraan heeft de BBC klauwen vol geld gekost. Tijdens de opnames van een natuurdocumentaire heeft het reptiel namelijk dure camera-apparatuur gesloopt nadat het geen seks met hem wilde hebben.

Komodovaraan (niet de schuldige)

Natuurdocu

Soms krijg je meer actie dan waar je je van tevoren op ingesteld hebt. Dat moeten de makers van de BBC-docu Spy in the Wild 2 ook hebben gedacht. Hun 'undercover' camera-apparatuur werd namelijk volledig gesloopt door een hitsige komodovaraan.

Tijdens de opnames was het paartijd bij de komodovaranen, en de makers van de docu hadden een verborgen camera in een namaak 'vrouwtjesvaraan' gestopt. Waarschijnlijk om zo veel mogelijk close-ups van de varanenkolonie te krijgen. Nou: dat is gelukt. 

Dit namaak-vrouwtje trok namelijk behoorlijk de aandacht van de mannetjesvaranen, die probeerden met haar te paren. Echter kwamen ze er al snel achter dat de 'dame' in kwestie niet op hun avances in ging en ze dus geen schijn van kans maakten. En dat werd niet goed ontvangen.

Varken

Naast dat de dame in kwestie de scherpe klauwen van een mannetjesvaraan in haar rug moest dulden, moest vooral een namaak-varken het ontgelden. De makers van de docu hadden dit dier net buiten de kolonie geplaatst, met ook daarin opname-apparatuur, om beelden vanuit een andere hoek te schieten. De afgewezen mannetjesvaranen moesten duidelijk hun frustraties botvieren, en scheurden het 'varken' compleet aan flarden. Over op je pik getrapt gesproken...

Nu is een kapot nepvarken nog geen enorme financiële ramp, maar helaas was de apparatuur ín het varken wat duurder. Volgens de BBC loopt de schade in 'enkele duizenden ponden'. Hopelijk hebben ze de beelden nog.

Humor
  • iStock