Mooi én slim: vijf bekende vrouwelijke gokkers

Dat ook vrouwen veel succes hebben met de kaarten en de dobbelstenen, dat is inmiddels wel bekend. Er zijn meerdere vrouwen die de mannen het vuur aan de schenen leggen in de wereld van het gokken. Het is zeker ook interessant om eens te zien wie de toppers in de branche op dit moment zijn

Shannon Elizabeth

Dit zijn ze: de supersterren die alles mee hebben, ze hebben talent, een flinke portemonnee en de juiste looks. Sommige ken je al van andere activiteiten, anderen hebben poker op de kaart gezet. Alle reden om meer van ze te willen weten natuurlijk.

Fatima Moreira de Melo

De bekendste vrouwelijke gokker, in ieder geval in Nederland, is natuurlijk Fatima Moreira de Melo. Fatima dankt haar beroemdheid vooral aan haar avonturen met de Nederlandse hockeyvrouwen in haar jonge jaren. Naast haar kwaliteiten op het veld viel ze vooral ook op door haar looks. Na haar hockeycarrière verdween ze niet uit beeld, want ook op andere vlakken bleek ze behoorlijk succesvol. Het zingen ging haar wat minder goed af, maar presenteren bleek haar bijvoorbeeld best goed te liggen. Daarnaast bleek ze al snel na haar hockeycarrière een andere sportieve carrière op het oog te hebben.

Ook op het gebied van gokken bleek ze over de nodige kwaliteiten te beschikken. Vooral aan de pokertafel heeft ze de nodige successen geboekt in de afgelopen jaren. Lange tijd maakte ze deel uit van Team PokerStars Sportstarts. Tegenwoordig gaat ze haar eigen weg, maar is ze nog altijd succesvol aan de pokertafel. In 2018 leverde het haar zelfs een plekje op in de hall of fame van Nederlandse pokerspelers. Vooralsnog is ze de enige vrouw die die eer heeft gekregen. Ook in de komende jaren zal ze nog te zien zijn.

Shannon Elizabeth

De Amerikaanse Fatima Moreira is zonder twijfel Shannon Elizabeth. Het model was ooit het gezicht van Ford en stond meerdere malen in Playboy magazine. Ze is daarnaast vooral ook bekend van haar rol in de American Pie films. Al in 2006, nog voor de echte opmars van poker, was het Shannon al duidelijk dat ze hier een tweede carrière in kon hebben. Op dat moment was zijn dan ook de grootste celebrity die aan de pokertafel tussen de topspelers durfde plaats te nemen.


In die rol is ze dus ook een echte leidster gebleken die zowel vrouwen als mannen heeft geïnspireerd om het poker ook op te pakken. Wat opvallend is aan het spel van Elizabeth is dat ze haar looks niet inzet om het spel naar haar hand te zetten. In plaats daarvan verbergt ze haar gezicht achter een pet en een grote zonnebril. Dat neemt niet weg dat ze daardoor wel ook al de nodige goede resultaten op de grote toernooien heeft weten te boeken door de jaren heen. Wel is ze zich weer wat meer op acteerwerk gaan concentreren in de afgelopen periode.

Liv Boeree

Dat je niet eerst een springplank nodig hebt nodig hebt om als vrouw succes aan de pokertafel te hebben, bewijst Liv Boeree. Olivia, zoals ze echt heet, wordt tegenwoordig gezien als één van de postergirls van het huidige poker. Ze kan met de besten mee met de top van de wereld en heeft al meerdere grote toernooien op haar naam geschreven door de jaren heen. Ze heeft dan ook een vermogen van enkele miljoenen bij elkaar gespeeld door de jaren heen. Ondertussen heeft ze ook enkele andere doelen gesteld.

Buiten het feit dat ze al enkele keren in de top 10 van meest sexy pokerspelers terecht is gekomen, probeert ze nu ook de wereld van het schaken te veroveren. Ze heeft zichzelf ten doel gesteld om een wereldtitel te veroveren. Hoe ze dit precies voor zich ziet en of ze ook enige kans maakt, is niet precies te zeggen. Wel is het zo dat ze aan de tafel nog altijd een meer dan welkome verschijning is. Vooral live poker spelen is haar op het lijf geschreven.

Tatjana Pasalic

Als het dan toch gaat over de pokerspeelsters die jaarlijks niet alleen om de pokertitels, maar ook om de populariteitspolls strijden, dan is Tatjana Pasalic waarschijnlijk wel de grootste tegenstrever van Live Boeree. Ze heeft weliswaar wat minder gewonnen aan tafel, maar wint wel al jaren met overmacht de verkiezingen om de titel Meest Sexy speelster van de wereld. Toch hoeft ze het niet alleen maar van haar looks te hebben. Ook al behoort ze niet tot de top, op evenementen van World Series of Poker overleeft ze regelmatig de eerste dagen.

Tatjana heeft ook de nodige raakvlakken met Fatima Moreira. Ook zij heeft namelijk carrières op andere fronten naast poker. Zo is ze eveneens op televisie te zien als verslaggeefster en presentatrice. Het is zelfs de reden waarom ze in de pokerwereld terechtgekomen is. Ze deed voor de Kroatische zenders verslag van de verschillende pokertoernooien en raakte zo zelf ook in de ban van het spel. In 2012 speelde ze al eens in een nauwsluitende catsuit haar wedstrijden. Een extra reden om de sport te volgen

Charlotte van Brabander

Poker zit bij de Zuiderburen in de lift sinds ze Charlotte van Brabander in de hoogste regionen van de sport hebben. Charlotte speelde enkele jaren in het circuit met de lage inzetten en wist daar honderdduizenden euro’s bij elkaar te spelen. Zo kwam ze bij de grote jongens en meisjes terecht en speelt ze nu mee op de toptoernooien. Ze wordt onder andere gesponsord door Pokerstars en is daardoor ook meer en meer aan het werk te zien op toernooien die op televisie en streams worden uitgezonden.

Haar bekendheid haalt ze niet alleen uit haar skills aan de pokertafel. Ook Charlotte kan moeiteloos mee in de populariteitspolls. Jaar na jaar is ze in de top terug te vinden. Waar ze de concurrentie aangaat met de dames die hiervoor al genoemd werden. Zoals ze dat ook aan de pokertafel zonder probleem durft te doen. Ze staat in de pokerwereld namelijk vooral bekend om haar snelle rekenen en grote wiskundige vermogens. Naast de goede looks die ze meebrengt natuurlijk.

Zo zie je maar dat de dames niet alleen maar bingo spelen en dat ze ook niks onder doen voor de heren in de wereld van gokken.

Women
  • BSR Agency