Henk Schiffmacher: ‘Nektattoos zijn nooit een goed idee’

Tattoo-icoon Henk Schiffmacher heeft niks met de populaire nektatoeage. ‘Het is kutwerk om daar iets moois op te maken en meestal is het bloed- en bloedlelijk,’ zegt hij in een interview in Playboy.

Henk Schiffmacher: ‘Nektattoos zijn nooit een goed idee’

‘Dat hele hoofd staat dan op een soort eierdop,’ zegt Neerlands bekendste tatoeëerder. ‘Of op een permanente coltrui. Een van de codes in de tattoowereld is om nooit iets slechts over andermans werk te zeggen, maar ik vind nektatoeages nooit een goed idee en ben daarvan weggebleven. Nu is zelfs gezichtstatoeage erg populair, en dat moet dan vooral ‘getto’ zijn: zo lelijk mogelijk. Je hebt van die rappers... een zo’n jongen, ik weet niet meer hoe hij heet, heeft prikkeldraad op z’n voorhoofd getatoeëerd...’

Schiffmacher heeft sowieso niks met gezichtstattoos. ‘Er is er ook een rapper met een ijsco op z’n bakkes, dus dan moeten al die jonge rappers ook opeens een ijsco op hun smoel hebben. Of iets anders naars. Daar heb je dus helemaal niks aan.’

In het Playboy-interview vertelt Schiffmacher ook over zijn cokeverslaving, over de keer dat hij bijna de pijp uit ging in een Mexicaans ziekenhuis en over hoe hij al zijn geld kwijtraakte en toen zowaar de Postcodeloterij won.

Het septembernummer, met behalve Schiffmacher ook Kluun, Quentin Tarantino en Megan Desaever, ligt vanaf 3 september in de kiosk.
Interviews
  • Wim Spijkers
  • ANP