Olav Mol over Max Verstappen: 'We hebben nog nooit een coureur van die statuur gehad'

Denk je aan Formule 1 met Max Verstappen, dan hoor je bijna direct het commentaar van Olav Mol (59) voorbij racen. Playboy sprak hem over de huidige Formule 1, Max Verstappen en zijn Bentley.

Olav Mol

Max Verstappen won dan wel de Grand Prix van Monaco, maar hij is er nog lang niet. Hoewel de coureur het er momenteel als leider van het kampioenschap goed vanaf brengt, is het nog maar de vraag of hij zich na de laatste GP in december in Abu Dhabi wereldkampioen mag noemen.

Als Playboy Mol vraagt of Max dit jaar met de trofee naar huis mag, laat de commentator weten dat het in elk geval niet aan Max' passie zal liggen. "We hebben nog nooit een coureur van die statuur gehad, Max is de beste die we ooit gehad hebben."

"Maar Mercedes is de afgelopen zes jaar zo sterk geweest, daar kon niemand tegenop. Dit seizoen komt Max voor het eerst een béétje in de buurt. Dit is pas de eerste echte kans om wereldkampioen te worden. Max zal er in ieder geval alles voor doen. Hij is zo gefocust, hij heeft een soort sportief autisme – pas op, dit bedoel ik positief! – waardoor hij zich kan afsluiten."

"Hij wil racen, de rest raakt hem niet. Max haalt altijd het maximaal haalbare uit zijn auto. Als je hem met één andere Nederlandse sporter zou kunnen vergelijken, is het Mathieu van der Poel. Bij hem weet je ook: als er één kans komt, pakt-ie ’m. Hoe hij knokt, fantastisch. Max en Mathieu doen er alles, maar dan ook alles aan. Die passie mis ik af en toe bij de voetballers."

Bentley

Als Formule 1-commentator is het wel zo aannemelijk dat Mol een liefde voor auto's heeft, maar wat voor bolide rijdt hij zelf eigenlijk? "Vorig jaar heb ik 'm gekocht: mijn droomauto. Een Bentley Continental GT twaalfcilinder met een 6 liter-motor, 570 pk’s en maar 110.000 kilometer op de teller. Een tijdloos model, een bankstel op wielen."

"Normaal zou ik zo’n auto nóóit kunnen kopen, daarom koos ik voor een exemplaar uit 2007. Ik had 40.000 euro opzijgelegd voor een auto – onder meer verdiend met het inspreken van een F1-game – en dacht: ik kan nu wel een bijna nieuwe Jaguar nemen, maar ook kiezen voor de auto die ik altijd al heb willen hebben."

In de nieuwste Playboy vertelt Olav Mol openhartig over vrouwen, afvallen, zijn grootste uitspatting en hoe hij wil sterven. Donderdag in de winkel.

Entertainment
  • Niek Stolker
  • Proshots