San Holo: 'Ik heb absoluut geen affiniteit met auto's of horloges' 

San Holo (30) is dj/producer. Zijn nieuwe album bb u ok? komt 4 juni uit.

San Holo

Met deze overleden persoon zou ik nog weleens een borrel willen drinken...

"Ramses Shaffy. Vroeger speelde ik in een bandje waar we al zijn liedjes hebben gecoverd."

Favoriete drankje?

"Grey Goose-wodka met veel ijs en een beetje citroen, de skinny bitch. Van goedkope wodka krijg je een onwijze kater, maar niet van een goed gedistilleerde wodka."

Favoriete muzikant?

"John Frusciante, gitarist van The Chili Peppers, is mijn held. Ik ben niet snel idolaat van iemand, maar van hem zou ik van mijn à propos zijn."

Waar geef je veel geld aan uit?

"Oude gitaren. Ik heb een Fender Duo-Sonic, die heeft echt een eigen geluid. Het mooie is dat er al tien anderen op gespeeld hebben, dat hoor je aan de klank. Ik hou van die nostalgie, ik ben een sucker for nostalgia."

Vreemdste roddel die je ooit over jezelf hebt gehoord?

"Dat ik niet mijn eigen muziek maak, maar dat een ghost producer dat voor mij doet. Grappig genoeg was ik zelf zo’n producer, voordat ik besloot om voor mezelf te beginnen."

Mooiste plek om op te treden?

"Vorig jaar heb ik voor het eerst bij de Red Rocks in Denver gespeeld, een amfitheater waar 9.000 man in passen. Mensen vlogen vanuit het hele land om die show te zien. Toen heb ik mijn hele familie ingevlogen, mijn oma heeft ook nog even op het podium gestaan."

Gitaar of draaien?

"Dat is het leuke aan mijn producties, ik gebruik allebei. Dat heeft mij gemaakt tot wie ik ben. In het begin kreeg ik veel kritiek op het gebruik van gitaar, tegenwoordig is het echt mijn ding."

Sushi of stamppot?

"Ik ben vegetariër, dus ik kies voor vegetarische sushi. De Hollandse cuisine vind ik maar een droge hap."

Wat is je duurste kledingstuk?

"Ik ben fan van RCNSTRCT, die maken designerkleding van gerecyclede kleding, die voor veel te veel geld wordt verkocht."

Wat is de dikste auto?

"Ik heb absoluut geen affiniteit met auto’s of horloges. Het is alsof je een pizzaliefhebber vraagt wat zijn lievelingssushi is. Ik heb wel mijn rijbewijs en rijd momenteel in een Volkswagen Polo. Vroeger was ik die guy die vrienden thuis moest afzetten, omdat ik een auto had."

Wat is je ultieme film- of serietip?

"Seven Pounds, met Will Smith. Die film werd door recensenten echt de grond ingetrapt. Toch heeft-ie mij echt geraakt. Ik heb zitten janken, waarop ik dacht: ben ik nu zo’n slechte filmliefhebber dat ik dit mooi vind?"

Misschien ook voor jou:
Dit zijn de dikste Comic-Con trailers
Goodlife
  • Playboy (Thom Edinger)
  • BrunoPress