4 aandachtspunten bij het aanschaffen van motorkleding

Met de zomer voor de deur is het uitnodigend om weer veel op de motor te gaan rijden, of dat nu in eigen land is of op vakantie in het buitenland. Wellicht is het nodig om nieuwe motorkleding te kopen om je huidige pak niet meer zo goed zit. We bespreken vier aandachtspunten bij het aanschaffen van motorkleding.

4 aandachtspunten bij het aanschaffen van motorkleding

Bescherming op de juiste plek

Hoe modieus of comfortabel motorkleding ook kan zijn, veiligheid is de belangrijkste functie van specialistische motorkleding. Dit aspect is daarom van groot belang bij het kiezen van de juiste motorkleding. Kijk daarom niet alleen of de motorkleding die jij op het oog hebt mooi zit, maar ook of alle protectiedelen bij jou op de juiste plaats zitten. Kniebescherming moet dus bijvoorbeeld ook je hele knie dekken en niet te laag uitkomen. Wees hier kritisch op, want dat is in je eigen beste belang.

Pas de broek óp de motor

Het is zaak om een motorbroek zittend op de motor te passen. Daar is de broek immers voor bedoeld. Het kan best zo zijn dat de broek die je op het oog hebt prima valt wanneer je hem staand past. Maar wanneer je dan op de motor gaat zitten in een rijhouding, kunnen de pijpen een decimeter of meer te kort blijken te zijn. En dat is dus niet de bedoeling.

Zomer is geen reden voor minder bescherming

We mogen in de zomer graag wat minder bedekt zijn met kleding omdat we ons met warm weer niet kapot willen zweten en lekker van de zon willen kunnen genieten. Laat dat echter geen reden zijn om onvoldoende beschermd op de motor te gaan zitten. De kans dat je het op een warme zonnige dag op de motor warm gaat krijgen in je motorkleding is zeer aanwezig, maar de enige manier om daar wat aan te doen is door veilige motorkleding aan te schaffen die beter afgestemd is op de zomer. Zo zijn er bijvoorbeeld jassen met doorwaaigaatjes. Je koopt zulke motorkleding bij ChromeBurner.

Verstelbaarheid van de kraag

Let er goed op dat de sluiting van de kraag van je motorkleding voldoende verstelbaar is. Het is namelijk de bedoeling dat je je kraag zo kunt laten aansluiten op je hals dat er geen tochtkieren overblijven. Anderzijds is het prettig als je op een warme dag wél voor een beetje ontluchting kunt zorgen.

Ben je er helemaal klaar voor? Geniet dan van dat vrije gevoel dat motorrijden geeft, maar rijd ook veilig en verstandig, want je bent nu eenmaal kwetsbaar als motorrijder. Goede motorkleding kan de risico’s enkel terugdringen.