De zomer is er dan eindelijk, tijd om je garderobe aan te vullen met deze basics

En jawel heren, ook is het hoogtijd om een badjas te kopen.

Basics badjas

Het heeft even mogen duren, maar de zomer is dan eindelijk aangebroken. Hoogtijd om je dikke kledij de kast in te slingeren en zomerse outfits aan te schaffen met een goede fit. Een overhemd dat goed past, ziet er toch weer beter uit dan een te strak of oversized exemplaar. En als je dan toch bezig bent met het aanschaffen van die basics, koop dan ook meteen een fijne badjas. Wel zo comfortabel.

1. De blazer

Ook in de zomer is de blazer een must. En dan met name een variant van katoen en linnen. Dat ademt immers lekker en staat ook nog eens chic. Op zwoele zomeravonden weet je met een mooie blazer ook net wat meer blikken te vangen dan met dat gewone jasje.

2. Het witte overhemd

Winter, lente, zomer of herfst; een wit overhemd werkt al-tijd! Een wit exemplaar aanschaffen – dat écht goed past – is dan ook geen overbodige mode-luxe.

3. Shorts

Een goed paar shorts is nooit weg. Maar dan hebben we het ook echt over een goed paar shorts, dus niet die afgeknipte spijkerbroek van je. En bewaar de sportvariant maar voor sport, waar die hoort.

4. Badjas

Huh? Hoezo zijn badjassen een must voor in de zomer? Niet alleen is badstof momenteel de trend van het moment – ja echt – maar wat is er daarnaast nou lekkerder dan tijdens je vakantie 's ochtends in een badjas van velours te schieten? Of om juist die fijne kamerjas aan te trekken. En het mooie: je kunt een badjas ook weer makkelijk uittrekken...

5. Nieuw schoeisel

En als je deze zomer dan toch een beetje on trend wil zijn: vergeet dit dan niet door te vertalen naar de juiste stappers. Witte sneakers zijn de basics onder de basics en mogen ook deze zomer niet ontbreken in de schoenenkast. Schaf een paar sneakers zonder al te veel poespas aan en houd ze vooral schoon. Ook met loafers en moccasins zit je deze zomer nooit verkeerd. En de Chelsea boots? Die kun je na de zomer wel weer aandoen.

Opruimen

Nog even een extra tip van ons: gooi meteen even alle oude kleding die je toch niet meer draagt weg. Scheid het kaf van het koren en bonjour die afgedragen polootjes de deur uit. Zitten er onbedoeld gaten in die broek? Weg ermee. Bestaan van dat shirt überhaupt vergeten? Geen reden meer om 'm te bewaren. En als je toch bezig bent kun je kleding die nog goed is meteen effe in de kledingbak doen.