Playboy Advisor: Spieren en schoonvaders

Hoe kom ik na de daad onder het geknuffel uit? Waarom wordt de één sneller gespierd dan de ander? Waarom lijk ik zo op mijn schoonvader? Je leest het allemaal in Playboy Advisor.

Playboy Advisor: Spieren en schoonvaders

Willem de K., Groningen: Mijn beste vriend en ik zijn iedere week wel een paar keer in de sportschool te vinden. We volgen hetzelfde programma met dezelfde oefeningen, maar zijn armen zijn al veel breder dan die van mij. Hoe kan dat?

Dat ligt (helaas) aan je genen. Je spiertype, dat per man verschillend is, heeft invloed op hoe snel je spieren kunt laten groeien en hoe duidelijk deze zich aftekenen. Sportwetenschappers onderscheiden hiervoor witte en rode spiermassa. Wie meer rode spieren heeft, scoort beter op uithoudingsvermogen en zijn spieren zijn minder zichtbaar. Als je gezegend bent met witte spieren, zie je sneller resultaat na een work-out in de gym. Ben jij meer een rood type? Dan zit er niets anders op dan het te accepteren. Bespaar je het overdreven pompen in de bodybuildershoek op de sportschool; rode spieren laten zich niet omzetten in witte. Maar grote kans dat je je vriend er wel met het grootste gemak uitloopt tijdens een marathon.

Koen W., Vlissingen: Mijn schoonmoeder zegt dat ik er precies zo uitzie als haar man in zijn jongere jaren. We zijn niet aan elkaar verwant (ik heb het uitgezocht). Hoe kan het dan dat ik zo op mijn schoonvader lijk?

Kijk nog even goed naar de foto’s van je schoonvader. De kans is groot dat we je schoonmoeder gelijk moeten geven. Een Engels onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat we ons bij onze zoektocht naar een geschikte partner intuïtief oriënteren op de gezichtsstructuur van onze ouders (ja, echt!). Deze gezichten kennen we al ons hele leven en associëren we met zekerheid en geborgenheid. Vrouwen kiezen vaak onbewust mannen die op hun vader lijken. Zie het dus als een compliment (soort van)!

Knowhow
  • Unsplash