Nestel je in stijl: dit is dé gids voor het creëren van een perfecte mancave

Dan kan je 'm nu eindelijk eens echt goed inrichten.

mancave

De ultieme droom van elke man: een mancave. Een plek waar je met je vrienden lekker kunt borrelen, muziek luisteren, (dom) lullen over van alles en nog wat, gamen, biljarten, films kijken; noem het maar op. In een mancave kan alles. Even weg van de vrouwen, want: alleen mannen mogen hier komen. Heb je al zo'n kamer in huis of wil je wegdromen bij de mogelijkheden van jouw eigen mannenhol? Dan is dit artikel zeer zeker voor jou.

De vloer

Niet geheel onbelangrijk, de vloer bepaalt voor een groot gedeelte of het een smoezelig hok wordt of een mooie, verzorgde kamer. We begrijpen natuurlijk ook wel dat de inrichting en alle snufjes en gadgets ook mega belangrijk, maar die komen zo. De mancave kan natuurlijk overal te vinden zijn: in je schuur, in de garage. Of wil je 'm juist in de kelder? Met vloerbedekking creëer je gezelligheid en warmte, terwijl laminaat weer zorgt voor een wat chiquere uitstraling; het is maar net waar je voor wilt gaan. Of vraag je partner voor wat inspiratie: je kan natuurlijk ook niet alles zelf weten.

Verlichting

De verlichting. Heel belangrijk, want: verlichting bepaalt de gezelligheid. Warm licht of koud licht? Of licht dat je door middel van een app kan veranderen in welke kleur je maar wilt... Hoe leuk is dat? Zo maak je van elke mannengrot een genot om in te vertoeven. En nee hoor mannen, de kleur roze in je mancave is niet stom, dat is juist mega leuk. Probeer maar eens wat lichten op roze of blauw te zetten; ziet er hartstikke tof uit, man.

Huiselijk

Ondanks dat je je mancave vol hebt gepropt met de nieuwste technische snufjes, is het natuurlijk belangrijk dat het huiselijk aanvoelt. Je vrienden moeten het gezellig vinden om over de vloer te komen en het moet niet alleen maar vol staan met de nieuwste hebbedingetjes. Door een paar schilderijen of posters op te hangen maak je het huiselijker zonder direct kaarsjes aan te steken of een bloemetje te verpotten.

Gezelligheid

Dat kan je helaas niet kopen, dat doen je vrienden voor je. Heb je een leuke mancave? Dan zullen je vrienden als makke lammetjes jouw mannenweiland binnenwandelen. Zet het pils maar vast koud, een goede blockbuster aan op de tv en de verlichting op standje ondergaande zon. Dit is jullie avond, daar kan niemand nog wat aan veranderen.

Style
  • mensgoodlife.nl
  • Adobe Stock