'Heb ik meer kans op een hartinfarct als ik vreemdga?'

Wat zijn goedkope dates die indruk maken? Is er een verband tussen samenwonen en een winterdip? En wat is een goed alternatief voor de sportschool? De Playboy Advisor beantwoordt al je brandende vragen.

advisor

De herfst komt eraan en ik heb echt geen zin meer om naar de sportschool te gaan. Heb je misschien alternatieven?

Maurice H. — Den Haag
Wat dacht je van muurklimmen? De afgelopen jaren is het indoor-klimmen flink populairder geworden. De sport heeft best een aantal voordelen ook: het is niet alleen goed voor je lichaam, je coördinatie wordt er ook veel beter van. Verder eist de sport opperste concentratie, dus je vergeet even alle zorgen, wat weer stressverminderend werkt.

Ik ben een student en zit krap bij kas. Heb je misschien tips voor goedkope dates die toch indruk maken?

Christian. M — Amsterdam
Als een dame uitgaat met een student dan zal de nadruk nooit op een overdaad aan luxe liggen. Maak je dus niet zoveel zorgen, alle studenten zijn arm. Je kunt altijd ergens een paard stelen en gaan joyriden, of met een slee van een dijk afglijden zodra er sneeuw ligt, je kunt ook vreemde paddenstoelen in het bos zoeken en opeten, gewoon om te kijken wat er gebeurt. Allemaal toch veel leuker dan in een stijf restaurant zitten. Maar goed, even serieus: de Deutsche bank heeft een ‘Cheap Date index 2019’ gepubliceerd. De goedkoopste date vind je in Caïro, Egypte. Voor slechts 42 euro kun je met zijn tweeën een taxi nemen, naar de bioscoop gaan, eten en bier krijgen en de dame weer thuisbrengen. In Amsterdam ben je al 42 euro aan een taxi kwijt als je de straat verlaat.

Wat is angel's share? Ik weet alleen dat het iets met whisky te maken heeft.

Arjan S. — Ede
Angel's share is het percentage whisky dat tijdens de productie verloren gaat dankzij verdamping. Met andere woorden: het deel whisky dat door engelen wordt gedronken. De angel's share ontstaat tijdens het distillatieproces en de opslag en zorgt voor de speciale geur die je ruikt in een distilleerderij. Tijdens de opslagperiode van bijvoorbeeld drie jaar kan een significant gedeelte van de drank verloren gaan, wat invloed heeft op de smaak. Hoeveel er verloren gaat is afhankelijk van het klimaat en de omgeving waar de whisky gemaakt wordt. In Schotland verdampt meer alcohol, in de Verenigde Staten verdampt meer water. Bourbon is om die reden wat sterker. Proost!

Ik woon nu al twee jaar samen met mijn vriendin. Dit heeft gelukkig een hele hoop voordelen, maar ik merk dat de winters telkens zwaar voor onze relatie zijn. Is er misschien een verband?

Arnout B. — Utrecht
Gek genoeg is dat verband er mogelijk inderdaad. Uit verschillende studies met apen bleek dat sociale contacten erg belangrijk zijn voor jouw weerstand. Wanneer je in de winter veel binnen bent, alleen met je vriendin zit en eigenlijk jezelf veroordeelt tot een soort sociaal isolement omdat het buiten koud is, dan gaat je weerstand naar beneden en daarmee je welzijn. Zorg ervoor dat je af en toe het huis uit gaat en je vrienden blijft zien. Jouw vriendin zal dit wel begrijpen, duik dus eens de kroeg in zonder haar en laat haar ook eens wat met vriendinnen doen. Jouw lichaam en jouw relatie zullen je dankbaar zijn.

Klopt het dat het risico op een hartinfarct groter is bij mannen die vreemdgaan dan bij trouwe echtgenoten?

Ja, waarschijnlijk omdat die mannen veel spanning voelen. Het risico schijnt voornamelijk hoog te zijn bij mannen die vreemdgaan met vrouwen die aanzienlijk jonger zijn. Dit werd gesuggereerd aan de hand van een studie aan de universiteit van Bristol. Het goede nieuws is echter dat de onderzoekers ook het tegenmiddel gevonden hebben. Seks met je partner verlaagt juist weer het risico op een hartinfarct. Je zou kunnen zeggen dat je het risico aan de hand van je liefdesleven aardig in eigen hand hebt.

Heb jij ook een dringende vraag op het gebied van seks, relaties, vrouwen of andere zaken? Stel 'm aan de Playboy Advisor! Mail naar redactie@playboy.nl en wij zullen onze levenswijsheid geheel belangeloos met je delen.

Knowhow
  • Adobe Stock