Styling tips voor warme zomerdagen: dít kun je dragen!

Op de warme dagen van het jaar is het een goed idee om je zo comfortabel mogelijk te kleden. Zo kun je de hitte gewoon prima aan! Wat zijn nu eigenlijk de beste kledingstukken om te dragen als het buiten heel warm is? We zetten het voor je op een rijtje.

Styling tips voor warme zomerdagen: dít kun je dragen!

Korte broek

Een lange broek is behoorlijk benauwend op warme dagen. Draag daarom liever een korte broek heren! Sneakers, loafers of sandalen eronder – en je ziet er super stylish uit. Ga op zoek naar de korte broek die helemaal bij jouw stijl past. Denk aan stoer denim: tijdloos en passend bij elke outfit. Je kunt juist ook denken aan sweatshorts, voor ultiem comfort. Of ga voor een korte chino, voor een nette stijl.

Luchtig overhemd

Aan de bovenkant van je lichaam is het ideaal om iets luchtigs te dragen. Denk aan een mooi overhemd! Draag ‘m het liefst in een lichtgewicht, ademende stof, zoals katoen of linnen. Verder kun je qua stijl natuurlijk kiezen voor waar jij je het best in voelt. Ga voor een basic overhemd, in een chique kleur zoals wit, blauw of groen. Zo’n design kan op elk moment – tevens als outfit voor werkdagen bijvoorbeeld. Maar uitpakken kan uiteraard ook, met een tropische print of een zomerse kleur bijvoorbeeld. Zorg dat je voor iedere aangelegenheid het juiste overhemd in je kast hebt hangen.

Zwembroek

Ben je van plan om een duik te gaan nemen? Dan is je zwembroek uiteraard onmisbaar. Maar ook op dagen dat je niet per se gaat zwemmen, kun je een zwembroek nog altijd als een passend kledingstuk zien. Zwembroeken vormen tegenwoordig namelijk een prima onderdeel van een alledaagse look, met een shirt erboven. En dat zit ook nog eens comfortabel!

Tanktops

Hoe minder stof je draagt op zomerse dagen, hoe frisser je je voelt. Trek daarom ook zeker eens een tanktop aan! Zo hebben je armen de vrijheid om dat briesje dat voorbijkomt te pakken. Om je look met een tanktop extra op te laten vallen, ga je voor een ontwerp in een coole kleur. Ook hier kun je verder weer denken aan een opdruk – een quote of een print bijvoorbeeld. Het is er allemaal te vinden.

Oversized T-shirts

Wil je toch liever dat je shirt wat meer van je lichaam bedekt? Dan kun je uiteraard ook gewoon een T-shirt aantrekken – ideaal op je werk bijvoorbeeld. Kies het liefst voor een oversized shirt, aangezien het zo niet zo strak zit. Dat zorgt voor dat luchtige gevoel waar je naar op zoek bent op warme dagen! Op die manier houd je het hoofd koel, terwijl je tegelijkertijd stijlvol voor de dag komt. Perfect, toch?

Style
  • Unsplash