Dennis Schouten: ‘Ik heb mijn vriendin verloren door Roddelpraat’

Dennis Schouten verwierf ooit bekendheid als brutale verslaggever bij Powned, maar daar is hij tegenwoordig niet meer welkom. Sinds hij samen met Jan Roos het wekelijks programma Roddelpraat op YouTube maakt, hebben talloze mensen hem de rug toegekeerd. ‘We hoeven ook niet bang te zijn dat we worden gecanceld; dat zijn we toch al.’

Dennis Schouten: ‘Ik heb mijn vriendin verloren door Roddelpraat’

Wat is Roddelpraat? Volgens Dennis zou je het kunnen beschrijven als 'een satirische tegenhanger van RTL Boulevard en Shownieuws'. "We balanceren op het randje van de humor: wat kan wel en wat kan niet?” Dat randje zoeken Jan en Dennis maar al te graag op. Gordon wordt een 'bipolaire cokejunk' genoemd, Patty Brard is een 'veenlijk' en Dominique Weesie vinden ze om te kotsen. Of dat soms niet wat te ver gaat? “Absoluut. We gaan ook weleens over het randje. Je kunt sommige grappen die we maken als racistisch, seksistisch of homofoob ervaren, maar dat zijn ze niet.”

Buitengesloten

Toch wordt niet iedereen even blij van het werk van Jan en Dennis. Ze zijn niet meer welkom bij Talpa en Dennis werd uit het radioprogramma van Wilfred Genee geknikkerd. Maar heel erg vindt hij dat niet: “Ik ben nu zo vrij als een vogel”, vertelt de blonde Tukker. “We hoeven ook niet bang te zijn dat we worden gecanceld; dat zijn we toch al.”

Wilfred Genee is echter niet de enige die zijn band met Dennis verbrak vanwege Roddelpraat. Als we Dennis vragen of hij mensen verloren is door het programma is zijn antwoord een resoluut ‘ja’. “Ik had een vriendin die werkte bij de Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema”, legt Dennis uit. “Op een gegeven moment haalde Jan in een van onze uitzendingen verschrikkelijk uit naar de jongens van de Zelfspodcast. Dat leidde tussen haar en mij tot zoveel spanningen dat we maar hebben besloten om apart verder te gaan.”

In de nieuwste Playboy vertelt Dennis alles over Roddelpraat, zijn seksleven, het alcoholprobleem van zijn medepresentator Jan Roos, zijn afkeer van Porno en de groeiende invloed van de Woke-cultuur. Morgen in de winkel!

Interviews
  • Nick Muller
  • BrunoPress