Jim Bakkum: 'Ik ben vaak genoeg laveloos een kroeg of club uit gezwalkt'

Begin november verschijnt de biografie van Jim Bakkum, de man die ooit hordes schreeuwende pubermeisjes achter zich aan kreeg. Maar heeft de beste man niet een veel te braaf imago voor een biografie? Valt mee, denkt 'ie zelf.

Jim Bakkum

Jim, de weg naar Bakkum ligt binnenkort in de schappen. Het is een heuse biografie over Jim, de destijds 15-jarige knaap die alle bakvissen in Nederland gek maakte met zijn verschijning in de allereerste editie van Idols. Hij won misschien niet, maar het bleek wel een gigantische kickstart voor zijn carrière in de showbizz. En hoewel zijn loopbaan nog lang niet teneinde is, over de afgelopen jaren zou je in principe al een boek vol kunnen schrijven. En zo geschiedde.

Te jong?

34 jaar, is dat niet een beetje jong voor een biografie? De acteur/zanger vindt zelf van niet. "In het begin was dat ook mijn eerste gedachte: moet je niet aan het eind van je carrière zitten of dood zijn voor een biografie?" aldus Bakkum. "Later dacht ik: dat verhaal over de bizarre start van mijn carrière, dat blijft altijd. Ik was 15, gaf me op voor de eerste Idols en binnen een paar weken wist heel Nederland wie ik was. Ik kan nog wel twintig jaar wachten met een boek, maar misschien kent niemand me dan meer."

Bovendien was het voor hem ook vooral een 'therapeutische ervaring', zo'n terugblik. Jim: "Ook al leest geen kip het, voor mijzelf was het fijn om mijn levensverhaal tot nu toe eens op te schrijven."

Braaf

Jonge jongen, maar al een heel leven achter de rug. Maar dan alsnog rijst dan de vraag: 'Heeft Jim Bakkum niet een véééél te braaf imago voor een biografie?' Wie rock 'n roll denkt, denkt nou eenmaal niet automatisch aan het voormalige Idols-sterretje, niet waar?

"Ik ben wie ik ben en hoe ik ben", zegt de romkom-acteur nuchter. "Als dat voor sommigen te braaf is, dan is dat zo." En hoewel Bakkum naar eigen zeggen "nog nooit een grammetje drugs" heeft aangeraakt, is hij "vaak genoeg laveloos een kroeg of club uit gezwalkt." De Albert Verlindes van deze wereld hebben daar alleen nog nooit een item aan gewijd op tv.

Bovendien is Jim naar eigen zeggen "een enorme gevoelslul". Dus áls hij dan eens de bad boy uithing, speelde zijn geweten hem direct parten. "Een van mijn allereerste boekingen in 2003 was op een verjaardag van een meisje. Ik voelde me nadien helemaal kut omdat ik met een vriendinnetje van de jarige job had gezoend", blikt hij terug. "Kom op, Jim, het is maar een kus, denk ik nu. Ik vind het gewoon heel vervelend om mensen voor het hoofd te stoten."

In de nieuwste Playboy vertelt Jim alles over zijn ervaringen als tieneridool, guilty pleasures en het geheim van een goed huwelijk. Donderdag in de winkel.

Entertainment
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl