De beste documentaires en films met crypto in de hoofdrol

Op zoek naar een film over crypto? Dit zijn alle aanraders!

De beste documentaires en films met crypto in de hoofdrol

Wanneer je nieuw bent in de cryptowereld, dan zoek je vast naar duidelijke informatie.
Er bestaan al vele podcasts en artikelen over bijvoorbeeld Bitcoin om je een mensenleven te vermaken. De informatie is echter vaak gehaast, waardoor het niet echt uitnodigend is om je erin te verdiepen.

De hoeveelheid films, documentaires en artikelen maakt het lastig om de juiste keuze te maken. In dit artikel vind je een compleet overzicht van de beste cryptocurrency documentaires en films die je in 2022 kunt kijken. Deze films en documentaires zijn zowel geschikt voor beginners als ervaren cryptobeleggers.

1. Banking on Bitcoin

Banking on Bitcoin is een zeer goede documentaire die diep in de wereld van crypto en specifiek de cryptomunt Bitcoin duikt. Het is geregisseerd door Christopher Cannucciari en werd uitgebracht in het jaar 2016. Naar alle waarschijnlijkheid is het beste van deze documentaire dat het de ontwikkelingen van Bitcoin sinds het begin in 2008 op de juiste manier weergeeft.

De makers van Banking on Bitcoin hebben zich ook op andere gebieden gericht. Deze documentaire geeft dus een perfect overzicht van de ontwikkeling die de Bitcoin over e jaren heen heeft doorgemaakt. De documentaire is te bekijken via Amazon Prime.

2. Crypto

De Crypto documentaire werd uitgebracht in 2019. Het is mogelijk de populairste crypto gerelateerde film vertoning onder het brede publiek. Het is niet alleen informatief, want het wordt gekwalificeerd als een misdaad- of thriller film. Ook wordt er op bepaalde momenten tijdens de film aandacht besteed aan de technologie achter cryptocurrency.

De hoofdpersonen in de film houden zich bezig met het witwassen van geld en gedecentraliseerde manieren van geld. Je ziet dus een duidelijke weergave van bijvoorbeeld crypto. Crypto (2019) werd geregisseerd door John Stalberg Jr. Bekende acteurs als Luke Hemsworth, Beau Knapp, en Alexis Bledel speelden mee in de film. Het is dus niet alleen een informatieve film, maar ook nog eens spannend om naar te kijken.

3. Cryptopia - Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet

Een allesomvattende cryptodocu is "Cryptopia - Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet". Geproduceerd door Torsten Hoffman in 2020. Hoffman is bekend van andere cryptogerelateerde documentaires die hij al jaren geleden produceerde.

Cryptopia geeft een inkijk in de werking van het ecosysteem van Bitcoin. Het gaat daarnaast in op uitdagingen, betwistingen en andere kwesties die gerelateerd zijn aan deze cryptomunt. Deze documentaire is niet echt een inleiding, maar meer een verdieping in de cryptowereld. Het zal je lange termijn inzichten geven voor toekomstige investeringen.

4. Trust Machine: The Story of Blockchain

Mocht je je ooit afgevraagd hebben hoe een Blockchain systeem tot stand komt, dan ben je bij de documentaire "Trust Machine: The Story of Blockchain" aan het goede adres. Je komt onder andere te weten hoe Blockchain begon en hoe zij soepele crypto transacties kunnen realiseren. "Trust Machine" is een documentaire die in 2018 werd uitgebracht.

Alex Winter is de producent van de documentaire. Het is zo geproduceerd dat technische en logische onderdelen van Blockchain goed uitgelegd worden. Als je de juiste kennis over crypto wilt genereren, dan mag je deze docu zeker niet overslaan!

5. The Rise and Rise of Bitcoin

Deze film gaat in op de bloei van crypto en cryptomunt Bitcoin, "The Rise and Rise of Bitcoin" zag het levenslicht in 2014. Nicholas Mross regisseerde de documentaire, maar de producenten zijn Ben Bledsoe en Patrick Lope. De film legt vrijwel alles over de overgang van Bitcoin en andere cryptomunten vast. Naast het overgangsoverzicht, is de documentaire ook een goede inleiding wanneer je nog weinig cryptokennis hebt. Trust Machine is te zien via Amazon Prime.

6. Netflix Explained: Cryptocurrency

Als je geen zin hebt om uren te spenderen en investeren in het verkrijgen van kennis over cryptocurrency, dan is deze documentaire de perfecte keuze voor jou. Het gaat in op de basispunten die je moet weten over crypto. Het geeft je bijvoorbeeld een inleiding over hoe Blockchain onze wereld aan het veroveren is.

Het is een relatief korte aflevering, wat onderdeel is van de serie "Netflix Explained". In 14 minuten kom je te weten wat je zou moeten weten over cryptocurrency. Dit is natuurlijk heel efficiënt, maar omdat alles zo goed wordt uitgelegd zou deze documentaire wel langer mogen duren. Het is echter perfect voor mensen die niet veel tijd hebben.