Heb je altijd al willen weten: dit is hoeveel de eigenaar van OnlyFans verdient

En het is krankzinnig veel.

Onlyfans

Waarschijnlijk ken je het al: OnlyFans (natuurlijk kennen jullie OnlyFans, schurken die jullie zijn). Maar voor de heilige boontjes onder ons leggen wij het graag even voor je uit. In 2016 werd het platform opgericht voor artiesten, zodat fans exclusieve content te zien kregen als ze hiervoor betaalden. Totdat er op een dag een naaktfoto op een van de accounts werd verkocht. Daarmee werd het tij – niet geheel verrassend – gekeerd.

Vandaag de dag telt OnlyFans meer dan 3,2 miljoen contentcreators die tegen betaling pikante foto’s en video’s delen op het web. Vooral sekswerkers, artiesten en beroemdheden verdienen bakken met geld aan hun uitdagende beeldmateriaal. Dat je er aardig mee kan verdienen is ook allang bekend: Rapper Cardi B verdient maar liefst 10 miljoen dollar per maand aan het verkopen van haar foto’s en video’s. We herhalen: 10 miljoen dollar per maand. Daar kan je heel wat Playboys van kopen... Ja, natuurlijk hebben we dat uitgerekend. 1.251.564,46 magazines. Doe er je voordeel mee.

Leonid Radvinksy

Deze man gaat niet zelf met de billen bloot, maar verdient bakken met geld voor het aanbieden van zijn platform aan de creators. Hij laat zichzelf 1 miljoen dollar per dag uitbetalen, wat zijn totale vermogen op zo’n 2,1 miljard dollar schat. Een aardig zakcentje dus. De makers van de content krijgen zelf 80% van de winst, maar bofkont Radvinksy gaat met de miljoenen naar huis. Zonder ook maar een dickpic te versturen.

Nicol Kremers

Bekende Nederlandse contentmakers zijn Ferry Doedens en ook onze eigen Nicol Kremers, die deze maand onze cover siert, kun je bewonderen achter de paywall. Of koop gewoon de Playboy. Hij ligt nu nog in de winkels en die exclusieve foto's laat jij toch niet aan je voorbij gaan?

Entertainment
  • nu.nl
  • Adobe Stock