Is dit jouw maandsalaris? Dan ben jij volgens experts het gelukkigst

Geld maakt niet gelukkig. Of toch wel?

geld

Geld maakt gelukkig

Daar denkt iedereen anders over natuurlijk. Geld maakt het leven wel makkelijker, dat is een ding wat zeker is. Maar maakt het nou ook echt gelukkig? Je kan leuke dingen kopen, leuke vakanties beleven, je hebt minder of geen geldzorgen... Dat zorgt al wel voor minder stress en leuke(re) momenten in je leven. Maar je kan natuurlijk ook een mega gespekte bankrekening hebben en je doodongelukkig voelen. Dus ja, we get it, het is per persoon verschillend. Maakt het ook wel weer leuk, deze discussie.

Duur

Oh god, wat is het leven toch duur geworden. Het is niet normaal. We hebben meer geld nodig om al die leuke dingen te doen die we een aantal jaar geleden met minder geld konden doen. Dat is nou eenmaal zo en is misschien een beetje stom, maar: it is what it is. Het is lekker om je daar geen zorgen om te maken. Iets wat helaas veel mensen nu wel moeten doen door alle hoge kosten. De remedie daarvoor is een hoger salaris. Zo heb je nou eenmaal minder stress. Experts hebben gekeken naar hoeveel je moet verdienen om gelukkig te zijn en wij gaan het met je delen.

Onderzoek

Volgens Mellowed is er een grens: onderzoek wijst uit dat de grens van geluk op een maandsalaris van 4000 euro per maand ligt. Met dit salaris heb je genoeg knaken om jezelf te onderhouden, leuke, of spannende dingen te doen en zelfs nog om te sparen. Maar, geld maakt ook niet perse gelukkig zeggen de experts. Vooral omdat de druk van meer meer meer geld verdienen juist voor veel stress kan zorgen.

Tot slot, we hopen dat jij gelukkig bent met je salaris en de mooie of leuke dingen die je daarmee kan doen, mocht dat niet zo zijn: probeer eens die loonsverhoging eruit te slepen bij je baas. Mag je ons artikel als reden opgeven. Succes!

Goodlife
  • Mellowed.nl
  • Adobe Stock