Peter Gillis over jeugd: 'Geld hadden we niet en ons pap wilde altijd zijn borrel'

Als selfmade miljonair heeft Peter Gillis niks te klagen als het aankomt op geld. Toch is dat weleens anders geweest. In de nieuwste Playboy vertelt de ondernemer over zijn jeugd en dat ze het thuis niet bepaald breed hadden.

Peter Gillis

Onlangs verscheen zijn biografie: Massa is kassa, waarin hij bijzonder openhartig is. Gillis vertelt hierin meer over zijn jeugd, de dodenlijst waar hij opstaat, en over zijn buitenechtelijke affaires. Over waarom hij de biografie schreef is hij duidelijk: "Ik heb het boek geschreven om de mensen te laten zien dat het mij ook niet allemaal is komen aanwaaien."

"Mensen zien mij op televisie en denken: 'Ach, die Peter, die rijdt in een Rolls-Royce en doet net waar-ie zin in heeft.' Iedereen denkt dat ik een makkelijk leven heb gehad en dat ik het allemaal in de schoot geworpen heb gekregen, maar ik ben een selfmade miljonair."

Kutjeugd

Ook kun je in het boek lezen over de jeugd van Gillis, die niet bepaald makkelijk was. "Ik had echt een kutjeugd. Geld hadden we niet en ons pap wilde altijd zijn borreltje. De oudste was voor hem alles, ik was niks en moest het maar uitzoeken. Daar leer je wel door te vechten. Ik ben daardoor een echte straatvechter geworden. Ik heb ook een goede handelsgeest. Dat zit in mijn bloed, dat kun je niet leren. Die combinatie heeft me gebracht waar ik nu ben."

In de nieuwste Playboy vertelt Peter Gillis (59) meer over zijn realityserie, zijn jeugd, de doodsbedreigingen aan zijn adres en zijn miljoenen. "Ik hoor gewoon in de Quote 500. Punt." Donderdag in de winkel.

Interviews
  • Playboy (Nick Muller)
  • BrunoPress