Eddy Zoëy over jeugd in Twente: 'Ik hoorde er nooit echt bij' 

Naast presentator is hij ook componist, auteur, zanger en kunstenaar. Eddy Zoëy hield in zijn jeugd al van kunst, muziek en mode, en werd daarom al snel gezien als de vreemde eend in de bijt. In de nieuwste Playboy vertelt Zoëy onder meer over zijn jonge jaren in Twente en dat hij het gevoel had dat hij er nooit echt bij hoorde. "Als je bovenmatig geïnteresseerd bent in kunst en muziek, dan pas je er in Twente niet goed tussen."

Eddy Zoëy

Eddy Zoëy groeide op in Twente, waar bierdrinken en crossen er toch wel bij horen. Toch heeft de presentator en kunstenaar daar nooit iets mee gehad. "Ik ken vrij veel gozers in Twente voor wie alles draaide om hun brommers, bier, seks en patat – en dat was het. Daar was ik niet van", vertelt Zoëy in de nieuwste Playboy.

"Ik vond bier niet lekker en vond het vrij beschamend dat op een tentfeest iedereen bezopen in een sloot lag waar anderen in stonden te pissen. Daar bleef ik altijd een beetje ver van."

Kunst en modestatements

Zoëy vervolgt dat hij door zijn interesse in kunst en muziek werd bestempeld als vreemde eend in de bijt. "Dan pas je er in Twente niet goed tussen. Zeker niet als je ook nog modestatements maakt, wat ik deed. Ik had vrij lang haar en droeg bandplooibroeken, wat als een rode lap op een stier werkte."

"Ik had het geluk dat ik een broer had die wat ouder was en aan bodybuilding deed, hij is later arrestatieagent geworden. Iedereen scheet in z'n broek voor hem, en terecht. Als je mij wat aandeed, kreeg je hem achter je aan. Ik werd daardoor met rust gelaten, maar ik hoorde er nooit echt bij."

Succes bij de meisjes

Hoewel Zoëy er dan nooit echt bij hoorde, had hij wel succes bij de meisjes. "Mijn zoon van 15 wordt door corona de mogelijkheid ontnomen om naar de jeugdsoos te gaan en met meisjes te zoenen. Daar was ik al vrij vroeg mee bezig. Voor mijn 21ste is er van alles voorbijgekomen, wat niet wil zeggen dat ik het relationeel dan niet serieus nam. Als ik echt verliefd werd, kon het zo tien maanden duren, wat ik als jonkie echt láng vond."

"Maar met terugwerkende kracht had ik nooit de intentie om voor langere tijd bij iemand te blijven. Er zat veel onrust in mij, wat verder reikte dan alleen het gebied van vrouwen. Het idee wat in Twente nog steeds heerst, is dat je blijft wonen waar je bent geboren en op zeer jonge leeftijd trouwt en kinderen krijgt. Dat heeft me nooit zo aangesproken, totdat ik Marieke tegenkwam, met wie ik 19 jaar samen ben geweest."

In de nieuwste Playboy vertelt Eddy Zoëy meer over zijn carrière als presentator, muzikant, zanger en kunstenaar. Ook gaat hij in op zijn tijd in Twente, vertelt hij wat de reden is dat zijn huwelijk op de klippen liep en deelt hij meer over zijn relatie met Sarah, die 22 jaar jonger is dan hij. Donderdag in de winkel.

Entertainment
  • Playboy (Fleur Baxmeier)
  • BrunoPress