Playboy Advisor: 'Gaat mijn vriendin vreemd?'

Gaat mijn vriendin vreemd? Krijg ik een hartinfarct van vreemdgaan? Het leven stelt de man iedere dag voor nieuwe uitdagingen. Wanneer je het even niet meer weet: de Playboy Advisor is er voor je.

Gaat vriendin vreemd?

Mijn vriendin gaat een week zonder mij op vakantie. Hoe groot is de kans dat ze vreemdgaat?
Bert D. — Rotterdam

Niet zo groot. Een Duits onderzoeksbureau ontdekte dat slechts 8 procent van de vrouwen op vakantie behoefte heeft aan een buitenechtelijk avontuur. Bij mannen bleek het overigens vaker te gebeuren: 12 procent van de heren gaf aan zich in een ander land over te geven aan het verlangen naar een vrouw terwijl de partner thuiszat. We bespeuren wat subtiele jaloezie uit jouw vraag dus we gaan ervan uit dat het vuur van jouw kant nog lang niet is gedoofd. Praat er met je partner over of vertrouw de dame in kwestie gewoon. Vergeet vooral niet te genieten van jouw weekje rust!

Ik ga wintersporten, maar hoorde over het gevaar van sneeuwblindheid. Wat is het en wat doe ik ertegen?
Timo K. – Haarlem

Sneeuwblindheid is zoiets als een verbrand hoornvlies. Je huid kan dankzij uv-straling verbranden, maar je ogen, geloof het of niet, ook. In de bergen is de straling sterker dan in de stad en de reflectie van de sneeuw versterkt dit effect aanzienlijk. Zorg voor een klassieke zonnebril die 40 procent van de uv-straling tegen weet te houden. Er zijn genoeg stijlvolle skibrillen te vinden en een mooie zonnebril is altijd een goede aankoop.

Klopt het dat het risico op een hartinfarct groter is bij mannen die vreemdgaan dan bij trouwe echtgenoten?
Ricardo Z. – Groningen

Ja, waarschijnlijk omdat die mannen veel spanning voelen. Het risico schijnt voornamelijk hoog te zijn bij mannen die vreemdgaan met vrouwen die aanzienlijk jonger zijn. Dit werd gesuggereerd aan de hand van een studie aan de Universiteit van Bristol. Het goede nieuws is echter dat de onderzoekers ook het tegenmiddel gevonden hebben. Seks met je partner verlaagt juist weer het risico op een hartinfarct. Je zou kunnen zeggen dat je het risico aan de hand van je liefdesleven aardig in eigen hand hebt.

Goed, ik heb dus een nieuwe vriendin veroverd. Maar nu heb ik me laten overhalen om mee te doen met Racketlon, dat doet ze namelijk fanatiek. Ik wist niet dat er zoveel disciplines zijn. Nog advies voor op het veld?
Jelle E. – Alkmaar

Ten eerste gefeliciteerd met de nieuwe vrouw en het is nog een sportief type ook. De dame in kwestie gaat je ongetwijfeld laten zweten. Racketlon is een combinatie van tafeltennis, badminton, squash en tennis. Alle vier de sporten passeren de revue, te beginnen met degene met het kleinste racket. De punten van alle duels worden bij elkaar gevoegd. Theoretisch gezien kun je tijdens drie competities verliezen en nog steeds als winnaar van het veld af lopen, ervan uitgaande dat je bij één discipline met een zeer grote voorsprong wint. Zorg ervoor dat je in één discipline uitblinkt en daar de punten pakt. Bij de rest moet je de voorsprong met hand en tand verdedigen.

Helaas kan Playboy niet alle vragen publiceren, maar we beantwoorden ze graag. Dus heb je zelf een dringende vraag op het gebied van sex, relaties, vrouwen of andere zaken? Stel 'm aan de Playboy Advisor! Mail naar [email protected] en wij zullen onze levenswijsheid geheel belangeloos met je delen.

Misschien ook voor jou:
Playboy Advisor: Spieren en schoonvaders