Playboy Advisor: 'Hoe blijf ik goede vrienden na een onenightstand?'

Hoe ontstaat een brain freeze? En hoe blijf ik goede vrienden na een onenightstand? Je leest het allemaal in Playboy Advisor.

Playboy Advisor

Ik heb nu een tijdje een vriendin en we komen zo vaak bij elkaar over de vloer, dat we praktisch samenwonen in twee huizen. Nu heb ik een paar dagen terug in haar nachtkastje een dildo gevonden. Het was een gigantisch apparaat, terwijl ikzelf normaal geschapen ben. Sindsdien twijfel ik eraan of haar de seks met mij wel bevalt…
Thijmen L. — Utrecht

Maak je alsjeblieft geen zorgen om een sekspeeltje. Volgens een enquête van een online seksshop gebruikt maar liefst 40 procent van de mensen regelmatig een sex toy. Je vriendin is dus gewoon wat speels. En dildo’s zijn meestal ook iets anders gebouwd dan onze edele delen, anders zouden ze geen afwisseling bieden. Je hoeft echt niet jaloers te zijn, ook niet als het een Congolees of Ecuadoriaans model is. Deze mannen voeren de lijst der penislengtes aan met een lengte van bijna 18 centimeter. Ja, ook hier is bloedserieus onderzoek naar gedaan. Wij hebben met een gemiddelde lengte van 14 centimeter een middenmaat, maar wel net zo veel plezier. De techniek is namelijk veel belangrijker!

Hoewel het er niet echt weer voor is, heb ik mijn drankjes het liefst ijskoud. Het nadeel daarvan is wel die verschrikkelijke brain freeze. Hoe komt dat eigenlijk?
Mark de H. — Zaandam

Wie kent het niet: de eerste grote slok van een ijskoude gin-tonic en dan: aargh! Waarom zulke koude dranken, net zoals slush puppy, vervelende hoofdpijn kunnen veroorzaken, is eenvoudig te verklaren: als je iets ijskouds drinkt, trekken je bloedvaten in een keer samen. Gelijktijdig probeert je lichaam de kou te compenseren en pompt het bloed naar je hoofd. Deze overdruk veroorzaakt de ijskoppijn. Tip: als je je tong stevig tegen je gehemelte perst wanneer je een brain freeze voelt opkomen, ben je er zo weer vanaf.

Waarvan ik zei dat het mij nooit zou overkomen, is toch gebeurd. Na een feestje waar flink gedronken werd, ben ik met een goede vriendin in bed beland. Tja, en nu is het raar en ongemakkelijk tussen ons. Ik wil haar en onze vriendschap eigenlijk niet kwijt, maar hoe lukt het ons om toch vrienden te blijven?
Menno T. — Meppel

Ja, dit is een klassieker. Meestal is de situatie makkelijker op te lossen dan gedacht: volgens de Amerikaanse seksuoloog Justin Lehmiller, die dit fenomeen bij 308 mensen onderzocht heeft, is het allerbelangrijkst om zo open mogelijk over die ene nacht te praten – en als goede vrienden zou je dat wel moeten kunnen. Als je dat doet, blijft de vriendschap volgens Lehmiller bijna altijd wel overeind. In 14,6 procent van de onderzochte gevallen gaat die vriendschap zelfs een stapje verder. Friends with benefits, iemand?

Ik ben een trotse nerd en de laatste tijd helemaal into mobiele games. Nu ben ik op zoek naar een vrouw die meedoet met mijn geeky hobby. Hebben jullie tips?
Jasper L. — Didam

Probeer het eerst eens door een kijkje te nemen in de community van jouw favoriete games. Zelfs diehard pokémon-jagers verbroederen zich met pokédata voor een gezamenlijke jacht. Bij een tweede ontmoeting met je medejager heb je misschien al wel iets beters te doen…

Ik ben nu een tijdje afgestudeerd en merk aan mijn sociale leven dat er wat is veranderd. Tijdens mijn studie had ik veel vrienden, maar over de jaren worden het er steeds minder. Is dat normaal?
Dennis P. — Groningen

Ja hoor. Een onderzoek dat in het tijdschrift Royal Society Open Science is gepubliceerd laat zien dat een man van midden twintig de meeste vrienden heeft. Vanaf dan gaat het, statistisch gezien, bergafwaarts. De redenen: mannen settelen, gaan trouwen en krijgen kinderen. Naast het gezinsleven is er nauwelijks tijd over voor vriendschap. Weinig vrienden hebben betekent trouwens niet dat je naarmate de jaren verstrijken een lone wolf wordt. Je hebt misschien minder vrienden, maar de vriendschappen verdiepen zich wel en worden intenser. Natuurlijk is het wel van belang dat je deze vriendschappen goed onderhoudt. Bel of app ze regelmatig en probeer wat af te spreken om samen een biertje te doen.

Helaas kan Playboy niet alle vragen publiceren, maar we beantwoorden ze graag. Dus heb je zelf een dringende vraag op het gebied van sex, relaties, vrouwen of andere zaken? Stel 'm aan de Playboy Advisor! Mail naar redactie@playboy.nl en wij zullen onze levenswijsheid geheel belangeloos met je delen.

Goodlife
  • iStock