Luuk Ikink over zijn grote liefde Simone Wijnands

Luuk Ikink (39) presenteert vanaf 10 maart een nieuwe seizoen Eilandpraat. Playboy spreekt hem over zijn eigen mogelijke deelname aan Expeditie Robinson, de impact van de moord op Peter R. de Vries op zijn leven en over zijn vrouw Simone Wijnands.

Luuk Ikink

Luuk Ikink is sinds 2005 samen met zijn grote liefde Simone Wijnands. Inmiddels zijn de twee al meer dan tien jaar gelukkig getrouwd, maar was Wijnands eigenlijk Ikinks eerste grote liefde? "Ja. Ik heb daarvoor natuurlijk wel vriendinnetjes gehad, maar ik wist meteen dat ik haar heel leuk vond toen ik haar voor het eerst zag op de bonte avond van het introductieweekend van de opleiding journalistiek in Zwolle. Dat was in 2001; pas vier jaar later kregen we wat."

Eerste date

"Ik ben altijd heel slecht geweest in een eerste move maken. We raakten in de tweede bevriend, en toen het uit was met haar vriend en met mijn vriendin zijn we met elkaar op date gegaan naar Der Untergang. Ja, we houden van romcoms. Toen was het raak."

Liefdesverklaringen

Wie als BN'er door het leven gaat, krijgt nog weleens te maken met liefdesverklaringen. Maar daar kan de getrouwde Ikink niet bepaald over meepraten. "Nee, dat valt wel mee. Je hebt weleens mensen die in een privébericht hun hele hart uitstorten en zeggen dat ze je leuk vinden, maar dat vind ik altijd een beetje gek. Ik lees het en ga weer door."

In de nieuwste Playboy vertelt Luuk Ikink meer over Eilandpraat, RTL Boulevard en juice channels: "Ik moet altijd wel lachen om de stelligheid waarmee ze vage roddels brengen." Donderdag in de winkel.

Entertainment
  • Playboy (Nick Muller)
  • BrunoPress