Luuk Ikink sluit deelname Expeditie Robinson niet uit

Luuk Ikink presenteert vanaf 10 maart een nieuw seizoen Eilandpraat, maar zou hij zelf ooit eens mee willen doen met Expeditie Robinson?

Luuk Ikink

Expeditie Robinson is sinds kort weer op de buis en binnenkort is Ikink dan ook terug met Eilandpraat: het nababbelprogramma van Expeditie Robinson. Hoewel Eilandpraat bijna van start gaat, kan Ikink nog geen tipje van de sluier oplichten over het nieuwe seizoen. "Ik weet precies net zoveel als iedereen", deelt hij in de nieuwste Playboy. "Ik volg het nieuws, kijk de uitzending van Expeditie Robinson en praat dan na met de gasten. Zo kan ik nooit iets verklappen, want dat zou natuurlijk wel een grote ramp zijn: dat je je op live-televisie per ongeluk verspreekt."

Populair

Honderdduizenden mensen kijken wekelijks naar Eilandpraat, maar wat is de kracht van het programma? "In de tijd dat we nog publiek hadden – gelukkig hebben we dat dit seizoen ook weer – merkte je dat de mensen in de studio helemaal vol waren van de aflevering die ze net hadden gezien. Dat hebben de mensen thuis natuurlijk ook: je zit na zo’n aflevering toch een beetje na te shaken. Het is dan lekker om het er even over te hebben met elkaar."

"Wat ook meespeelt is dat mensen willen zien hoe de kandidaten er nú uitzien. Na een paar weken op zo’n eiland val je flink af, krijg je een gladde, getaande huid en van dat beach hair. De opnames hebben natuurlijk al maanden eerder plaatsgevonden, dus het contrast met dezelfde kandidaat in de studio is enorm."

Zelf meedoen aan Expeditie Robinson

Ikink presenteert dan wel Eilandpraat, maar zou hij zelf niet eens mee willen doen aan Expeditie Robinson? "Het is me weleens gevraagd, volgens mij zelfs twee keer, maar ik heb toen ‘nee’ gezegd. Ik keek het altijd wel, maar ik voelde niet de behoefte om mee te doen. Sinds ik Eilandpraat presenteer, denk ik: het is wel errrug cool. Mijn kinderen zijn nu nog te jong, dat gaat dus niet, maar wie weet een keer in de toekomst."

In de nieuwste Playboy vertelt Luuk Ikink meer over Eilandpraat, RTL Boulevard en juice channels: "Ik moet altijd wel lachen om de stelligheid waarmee ze vage roddels brengen." Donderdag in de winkel.

Entertainment
  • Playboy (Nick Muller)
  • BrunoPress