MEROL: ‘Ik ben voor veel mensen dat meisje dat over seks zingt’

Hoewel MEROL binnenkort haar album de Troostprijs uitbrengt, verdienen haar nummers wat ons betreft de hoofdprijs. Playboy sprak MEROL over onder andere haar nieuwste album, het songfestival en het artiestenbestaan.

MEROL

MEROL, wiens echt naam Merel Baldé is, is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Met haar directe en expliciete teksten weet ze een groot publiek te bereiken, en staat ze dan ook zelfverzekerd op het podium. Maar hoe zelfverzekerd is de zangeres eigenlijk als ze optreedt?

“Merol, met een o, is de zelfverzekerde versie van Merel. Op het podium ben ik de baas”, vertelt ze in de nieuwste Playboy. “Ik ben afgestudeerd aan de toneelschool in Amsterdam. Een van de eerste lessen die je daar leert is dat je niet de koning kunt spelen, maar dat anderen jou de koning moeten maken. Ik kan mijzelf wel heel erg cool vinden, maar dat ben je pas als anderen dat ook vinden. Ik heb een publiek nodig. Als ik in mijn eentje heel erg cool doe, werkt het natuurlijk niet.”

Act

De zangeres doet lekker haar ding en laat weten dat ze zeker geen act is. “Nee, ik reageer gewoon op mijn publiek. Maar een beetje een act zijn vind ik niet erg”, stelt MEROL. “Volgens mij denken de meeste artiesten na over wat ze doen op een podium, dan ben je in essentie al een act. Daar is niks mis mee, als je maar trouw kunt zijn aan je eigen smaak.

“Ik wil iets maken met een randje, maar ik wil ook een groot publiek bereiken. Het nummer Pastel bijvoorbeeld, dat is een reactie op Hou je bek en bef me. Dat vonden sommige mensen best een grof nummer. Hoe vaak ik wel niet te horen heb gekregen of ik dat niet iets mooier kon verwoorden. Dat vind ik nogal seksistisch, want waarom mogen mannen wel de meest expliciete dingen over seks zeggen en ik niet? Waarom moet ik alleen maar lief en bescheiden zijn en mag ik mijn kop niet boven het maaiveld uitsteken? Niet te fel, praat tegen mij in pastel, zing ik. Dat is eigenlijk wat ze willen.”

In de nieuwste Playboy vertelt MEROL meer over haar nieuwste album Troostprijs, feminisme en Leonardo DiCaprio: “Gemengd douchen met Leonardo DiCaprio in een korfbalkleedkamer is de ultieme seksfantasie.” Donderdag in de winkel.

Entertainment
  • BrunoPress