5 geldtips die je moet weten bij voetbalwedden en inzetten/inleggen in het algemeen

De kans is groter dat je iets met je geld verdient wanneer je ermee gaat gokken of beleggen. Naast het beleggen in crypto en traditionele aandelen kun je gaan voor voetbalwedden. Met de juiste kennis en ervaring valt er daar veel geld te verdienen. In dit artikel lees je enkele tips om rijk(er) te worden met voetbalwedden.

5 geldtips die je moet weten bij voetbalwedden en inzetten/inleggen in het algemeen

De laatste jaren beginnen steeds meer Nederlanders aan beleggen of gokken blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten. Dat is niet zo vreemd: door de lage spaarrente is het niet meer zo interessant om je geld op de bank te zetten.

Wat is voetbalwedden precies?

Voetbalwedden is de afgelopen jaren alsmaar populairder geworden. Zowel in Nederland als in andere landen overal ter wereld wagen mensen de gok. Bij deze vorm van wedden zet je geld in op een voetbalclub bij een bepaalde wedstrijd. Je voorspelt hierbij wat de uitkomst van de wedstrijd gaat zijn of je kiest voor een ander element in de wedstrijd waar je op kunt wedden. Op die manier kun je geld verdienen met jouw voorspelling. Met de juiste strategie en kennis kun je zeker een aardig bedrag bij elkaar krijgen.

In 2001 maakte de Engelse zakenman Mick Gibbs bijvoorbeeld maar liefst € 500.000 winst met een inzet van 30 pence (ongeveer € 0,33). Dat deed hij uiteraard niet zomaar, maar met de juiste voorbereiding, ervaring en kennis. Hij zette zijn geld in op meerdere voetbalwedstrijden en wist met de correcte wetenschap iedere wedstrijd te winnen. Hier is natuurlijk wel enige voorbereiding voor nodig. Met de onderstaande tips voor voetbalwedden kun jij een goede start maken binnen deze interessante branche.

Weet wat je doet en doe ervaring op

Voordat je gaat wedden met grote bedragen is het van belang om exact te weten wat je doet. Natuurlijk kun je nooit precies weten wat de uitkomst gaat zijn van een wedstrijd. Wat je echter wel kunt doen is je heel goed inlezen in de wereld van het voetbalwedden en hoe je het beste winst kunt maken. Op internet vind je voldoende informatie over deze manier van gokken. Vervolgens ga je langzaam maar zeker aan de slag. Begin voorzichtig en wed eerst met lage bedragen om zo een beetje te weten hoe het voetbalwedden in elkaar zit. Je komt er al gauw achter wat de chemie van het gokken precies is; voordat je het weet win je meer dan je had gedacht.

Snap volledig hoe bookmakers werken

In de wereld van het voetbalwedden is het handig om te weten hoe bookmakers te werk gaan. Voetbalwedden loopt namelijk via bookmakers en de kunst is om als deelnemer hen te verslaan. Hoe je dat het beste kunt doen? Simpel: door je wederom te verdiepen in de wereld van het wedden op voetbalwedstrijden. In dit geval kijk je puur naar de statistieken en het actuele sportnieuws om een goede inschatting en voorspelling van de wedstrijd te maken. Dat doen de bookmakers immers ook. Veel beginnende gokkers hebben het idee dat de andere partij soms wel vals moet spelen als ze voor de zoveelste keer winnen. Dat is het niet het geval; zij baseren hun voorspellingen echter altijd op feiten. Tijd om je daarin te verdiepen dus, want dit kan ook voor jou positieve gevolgen hebben.

Ga voor een strategie op de langere termijn

Net als bij beleggen in cryptocurrency of aandelen is het bij voetbalwedden zo dat je het beste op de langere termijn kunt spelen. Dat houdt in dat wanneer je nu € 50 of € 100 inzet op een wedstrijd dit niet betekent dat je daarvoor direct honderden euro's terugkrijgt. Op de langere termijn wedden betekent dat je een vaste strategie moet hebben. De kennis die je hebt opgedaan over de voetbalwereld en wedstrijden komt goed van pas bij het bepalen van een strategie. En weet je wat? Die strategie hoeft echt niet heel ingewikkeld te zijn. Het werkt voor jezelf al prettig wanneer je met jezelf afspreekt hoeveel geld je iedere keer maximaal inzet. Of dat je via een bepaald wedtype aan de slag gaat. Bij andere manieren van gokken en beleggen werkt het op deze manier ook zo om het beste resultaat te bereiken.

Kies ook eens voor minder bekende competities

Wat tot slot interessant is om te weten, is dat je niet altijd voor de bekendere wedstrijden en clubs moet gaan bij voetbalwedden; hoe aantrekkelijk het ook is om dat wel te doen. Kies je puur op je eerste gevoel dan is de kans groot dat je voor een grote club of belangrijke wedstrijd gaat. Om je kansen zoveel mogelijk te spreiden, kan het ook meer dan interessant zijn om juist eens voor de minder bekende competitie te kiezen. Bij grote wedstrijden zijn namelijk veel andere gokkers aanwezig; bij minder grote wedstrijden minder. Dat zorgt ervoor dat jij meer kans hebt! Extra tip: iedere bookmaker heeft een licentie nodig om mee te mogen doen in deze branche. Check altijd voor de zekerheid of je bij een goedgekeurde bookmaker zit zodat je op een eerlijke manier mee kunt wedden.

Geef je emoties geen kans in voetbalwedden

Bij het bepalen en volgen van een strategie is het ontzettend belangrijk dat je je aan deze strategie houdt; wil je uiteindelijk geld verdienen met voetbalwedden. Veel mensen zijn namelijk gevoelig voor verlies en winst in het kader van wedden en gokken. Een kat in het nauw maakt gekke sprongen en dat is bij iemand die bezig is met voetbalwedden niet anders, tenzij je weet wat je doet. Probeer zo goed mogelijk om je emoties geen kans te geven in de wereld van het voetbalwedden. Doe je dat wel dan ga je zonder verstand geld inleggen of opnemen. Voor het beste resultaat blijf je zo kalm mogelijk. Dat is ook hoe professionals in voetbalwedden het doen - zij zijn niet voor niets professionals geworden.

Knowhow
  • iStock