Zo bescherm je jouw smartphone het best

Als je een nieuwe smartphone hebt, wil je deze goed beschermen. Het is immers heel pijnlijk als binnen een paar dagen er al krassen op het scherm zitten. Of nog erger, als de je smartphone laat vallen en de glazen achterkant compleet aan diggelen ligt. Daarom wil je dit soort problemen voorkomen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Bijvoorbeeld door een screen protector te gebruiken of door een hoesje te kopen.

Zo bescherm je jouw smartphone het best

Hoesjes en screen protectors

De beste manier om je smartphone volledig te beschermen is door een combinatie te kiezen van een hoesje en screen protectors. Screen protectors zijn tegenwoordig gemaakt van gehard glas, zodat het net voelt alsof je het scherm van je smartphone zelf aanraakt. Bovendien zijn er zoveel verschillende hoesjes, dat er altijd wel eentje is die bij je past. Dat geldt trouwens niet alleen voor je smartphone. Je gebruikt ook een Nintendo Switch hoesje op je gametoestellen. Zo bescherm je vrijwel alles wat je dagelijks bij je draagt of meeneemt in het openbaar vervoer.

Het nut van een smartphone hoesje

Niet iedereen is meteen overtuigd van het nut van een smartphone hoesje. Veel mensen vinden dat een hoesje afbreuk doet aan het mooie ontwerp van de smartphone. Zeker als je net een nieuwe iPhone hebt gekocht, wil je laten zien dat je het nieuwste toestel hebt. Bovendien kunnen sommige hoesjes het toestel behoorlijk lomp aan laten voelen. Maar ook daar hebben fabrikanten een oplossing voor gevonden: een TPU-hoesje.

TPU is een soort plastic materiaal dat meestal erg dun en doorzichtig is. Op die manier kun je een hoesje om je smartphone bevestigen, terwijl iedereen nog kan zien dat je de nieuwste kleur smartphone hebt en dat de fabrikant veel moeite gedaan heeft op de vormgeving.

Welke soorten smartphone hoesjes zijn er?

Er zijn heel wat verschillende smartphone hoesjes beschikbaar. Het voordeel daarvan is dat je genoeg te kiezen hebt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zogenaamde bookcase. Zo’n hoesje beschermt je volledige smartphone aan de voor- en achterkant. Je hebt daarnaast ook veel ruimte voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld het opbergen van pasjes of briefgeld. Dankzij deze extra functies heb je vrijwel geen portemonnee meer nodig.

Met een flipcase kun je bovendien je smartphone ook recht op tafel zetten. Handig als je in de trein zit en graag een film of serie wilt kijken, zonder dat je steeds je smartphone in handen hoeft te houden.

Hardcases

Toch kiezen de meeste mensen voor de zogenaamde hardcases. Zo’n hoesje is erg stevig omdat het gemaakt is van hard materiaal. Daardoor beschermt deze met name de achterkant en zijkanten van de smartphone goed. Het beeldscherm kun je van alle kanten alsnog benaderen. Bovendien zijn de meeste hardcases ook geschikt in combinatie met een screen protector. Wil je geen doorzichtig hoesje? Geen probleem, dan kun je ook kiezen voor andere kleuren; ze zijn er in verschillende soorten en looks.

Ten slotte zijn de hoesjes ook van ander materiaal verkrijgbaar, zoals leer en siliconen. Met andere woorden: je hebt genoeg te kiezen!

Knowhow
  • Unsplash