Wereldkampioenschap voetbal vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland

Nu het vrouwenvoetbal steeds populairder wordt en de vrouwen het ook steeds beter doen, is dit je kans om de reis van je leven te plannen om ze in actie te zien. De negende editie van het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen wordt namelijk voor het eerst gehouden in Oceanië, en is perfect om te combineren met een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. Lees hier wat je kunt verwachten van de wereldkampioenschappen. En hoe je een visum voor Australië en Nieuw-Zeeland kunt aanvragen voor je vakantie.

Vrouwenvoetbal

WK in twee landen 

Het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland, met in totaal 32 teams, staat op de planning voor juli en augustus 2023. De Australische voetbalbond is lid van de Aziatische voetbalbond (AFC), terwijl de voetbalbond van Nieuw-Zeeland lid is van de Oceania Football Confederation (OFC). Zij bedachten tijdens de selectie rondes van de FIFA om hun krachten te bundelen en zich samen als kandidaat te stellen. Het is niet de eerste keer dat het toernooi in twee landen plaatsvindt. In 2002 werd het vrouwen WK in Japan en Zuid-Korea gehouden.

Welke teams er gaan spelen tijdens het WK 2023 is nog niet bekend, want er moeten nog kwalificatiewedstrijden plaatsvinden. De wedstrijden tijdens het WK worden gespeeld in 10 verschillende steden verspreid over heel Australië en Nieuw-Zeeland. Talrijke stadions en trainingsfaciliteiten worden opgeknapt en onder andere het Sydney Football Stadium wordt volledig herbouwd. Daar zullen waarschijnlijk de eerste en belangrijkste wedstrijden plaatsvinden.

Vakantie, voetbal en visums

Dit is de perfecte gelegenheid om deze verre reis te boeken en het wereldkampioenschap mee te maken. Het kan perfect gecombineerd worden met een vakantie naar Australië en Nieuw-Zeeland. Daar kun je genieten van alle bezienswaardigheden en de mooie stranden, en ook van alle evenementen rondom het WK. Voor beide landen is een visum verplicht. De meeste Nederlandse reizigers voldoen aan de eisen van het eVisitor visum Australië en het NZeTA visum voor Nieuw-Zeeland.

Met beide visa kun je maximaal 3 maanden in beide landen verblijven. Dat is dus voldoende tijd om door de landen te reizen en wedstrijden bij te wonen. Er zullen voor het WK ook allerlei kwalificatiewedstrijden plaatsvinden, dus mocht je geen zin hebben om tot de zomer van 2023 te wachten, kun je die ook bijwonen.

Goodlife
  • Unsplash, Rhett Lewis