Zo vier je carnaval in 2023

Na wat jaartjes afzien wordt carnaval dit jaar weer ouderwets gezellig. Alles mag weer, dus dat betekent wild uitgedoste feestvierende mensen op straat, optochten met de mooiste praalwagens en natuurlijk heel veel activiteiten en feesten. Heb jij zin om het feest der feesten weer eens goed te vieren? We hebben vier toffe evenementen voor je op een rijtje gezet die zeker het bezoeken waard zijn.

Unsplash

Klûntocht Breda (Kielegat)

Wil je niet wachten tot 18 februari om carnaval te vieren? Dan kun je al op 29 januari naar de Klûntocht in Breda, of Kielegat voor ingewijden. Tijdens de Bredase Klûntocht ga je met een stoet van zo’n zesduizend feestelijk uitgedoste carnavallers langs elf kroegen om tot in de kleine uurtjes te feesten. Maak dus werk van je carnavalskleding als je hierheen gaat.

Om de cafés in te komen heb je een zogenoemde Klûnkaart nodig. Wees er snel bij als als je dit wilt. Maar geen zorgen als je er geen kunt bemachtigen. Op straat wordt er ook gewoon gefeest, dus gezellig wordt het sowieso.

Karnaval Festival Moergestel

Een van de grootste carnavalsfeesten beleef je tijdens het Karnaval Festival in Moergestel op 18 februari. Op ‘het grootste hardstylefeest van Europa’ hoor je de lekkerste hardstyle tracks en carnavalshits van meer dan honderd artiesten. Je kunt het ene moment dus lekker hakken en het volgende moment samen met de andere bezoekers de polonaise lopen. Het festival heeft duizenden bezoekers die er één groot feest van maken.

Grote Zwaagse Carnavalsoptocht

Wil je een bijzondere optocht meemaken? Reis dan op 19 februari af naar Noord-Holland voor de Grote Zwaagse Carnavalsoptocht. Dit is één van de grootste en mooiste optochten boven de rivieren en inmiddels zelfs uitgeroepen tot immaterieel erfgoed. Jaarlijks komen er tienduizenden bezoekers voor de indrukwekkende praalwagens en mooi verklede loopgroepen die je hier ziet. Het is een groot spektakel waar je absoluut bij wilt zijn.

Een mooi feest

Zet deze toffe evenementen maar alvast in je agenda want over een maand is het al zover. Scoor een outfit als je dat nog niet hebt gedaan en oefen nog even op de carnavalskrakers, zodat je ze straks allemaal uit volle borst mee kunt zingen. Maak er een mooi feest van!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FK365.

Goodlife
  • Unsplash