Goedkoop autorijden doe je op deze manier 


Als man ben je trots op de auto die voor de deur staat. Je hebt er even voor moeten sparen, maar het is je gelukt deze aan te schaffen! Enig nadeel van een auto; het rijden erin kan behoorlijk duur zijn. Zeker bij de huidige brandstofprijzen. Naast de kosten voor brandstof, ben je maandelijks geld kwijt aan het onderhoud, de afschrijving op de auto en bijvoorbeeld je verzekeringen. Vergeet ook de wegenbelasting niet, waarvoor je ieder kwartaal een blauwe envelop op de deurmat ziet vallen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je het autorijden goedkoper maakt.

Overstappen.nl

Gebruik bijvoorbeeld een online tool om de goedkoopste autoverzekering te vinden. Makkelijk, snel en efficiënt; het levert soms jaarlijks al snel tientallen euro’s korting op. Wanneer heb jij je huidige autoverzekering voor het laatst vergeleken met het huidige aanbod bij andere verzekeraars?

Vergelijken van verzekeringen doe je eenvoudig online 

Er zijn verschillende websites die je de mogelijkheid bieden om verzekeringen van diverse verzekeraars met elkaar te vergelijken. Overstappen.nl is er een voorbeeld van. Op basis van de informatie die je deelt over je auto en je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd, berekent de tool de premies bij de verzekeringsmaatschappijen. Je kunt de beste opties met elkaar vergelijken en direct een nieuwe verzekering afsluiten.

Kijk nog eens kritisch naar je aanvullende verzekeringen 

Soms is het verleidelijk om naast de basisdekking van een verzekering verschillende aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit geldt niet alleen voor de autoverzekering, maar bijvoorbeeld ook voor je zorgverzekering. Kijk regelmatig kritisch naar de aanvullende verzekeringen die je afgesloten hebt; zijn ze echt nodig? Het annuleren ervan kan je een flinke besparing opleveren op jaarbasis. Denk aan een inzittendenverzekering voor een auto, die je voornamelijk in je eentje gebruikt om naar het werk te komen.

Andere mogelijkheden om goedkoper te rijden 

Niet alleen het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen maakt goedkoper autorijden mogelijk. Er zijn nog meer opties! Controleer bijvoorbeeld iedere maand of tenminste eens per twee maanden de spanning op de banden. Door de bandenspanning te verhogen verminder je de weerstand die de auto ervaart, wat een positieve impact heeft op het brandstofverbruik van het voertuig. Er zijn handige hulpmiddelen die je deze check thuis uit laten voeren. Het bijvullen van de banden doe je bij een tankstation in de buurt. Ook verstandig: haal zware spullen uit je auto. Denk aan items die je nog ergens moet afleveren, maar waar je tot nu toe niet aan toe kwam.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met overstappen.nl

Knowhow
  • Unsplash