Deze spotgoedkope dranken vielen wereldwijd in de prijzen

Nadat je bij de Aldi één van 's werelds beste wijnen op de kop hebt weten te tikken kan je al slurpend doorlopen naar de...

Nadat je bij de Aldi één van 's werelds beste wijnen op de kop hebt weten te tikken kan je al slurpend doorlopen naar de Lidl want ook daar ligt klaarblijkelijk een pareltje in het schap. Om precies te zijn moet je volgens de International Wine & Spirits Competition de Crémant de Bourgogne Blanc NV hebben. Deze champagne houdt zich volgens de experts prima staande tegenover flessen van ruim vijftig euro. En het mooie? De Lidl bubbels kosten je slechts zeven euro...

Lees ook: Rotterdamse studente maakt Limitless-drankje met microdoseringen LSD

Het is niet de eerste keer dat een goedkope fles in de prijzen valt. Welke dranken moet je nou kopen als je echt even goedkoop wil borrelen maar toch naar kwaliteit verlangt?

1. Exquisite Collection Côtes De Provence 2016

Een rosé van de Aldi, kost niets -acht euro- maar wordt gezien als één van de beste rosé's ter wereld door de jury van de International Wine challenge. Toen dit bekend werd waren de flessen in no-time uitverkocht maar online zijn ze nog te vinden.

2.  La Moneda Reserva Malbec

Tijdens de Decanter world Wine Awards van 2016 werd duidelijk dat ook rode wijn met een zachte prijs oerdegelijk kan zijn. De La Moneda Reserve Malbec is te koop voor 5,60 en versloeg meer dan zeshonderd wijnen binnen dezelfde categorie en 1.600 wijnen in totaal.

3.  Glenalba Sherry Cask Finish

En hoe zit het met de whisky's? Ook daar kan je voor naar de Lidl. Hun huismerk Glenalba Sherry Cask Finish Scotch Whisky is met zijn vijftig euro helemaal niet duur maar staat wel garant voor een heerlijk avondje kwaliteitsdrinken. De fles kreeg een 9.5 in de whiskybijbel van Jim Murray.

4. Crémant de Bourgogne Blanc NV

En dan ten slotte de Lidl wijn die onlangs in de prijzen gevallen is. Deze wijn won de Silver Outstanding Award en houdt zich dus goed tegenover de topmerken binnen de bubbelwereld. Zeven euro heren, aanradertje dus.