Playboy tipt: deze films mag je niet missen in maart

Elke maand zet Playboy de drie films die je deze maand absoluut niet mag missen voor je op een rijtje.

Luther

Luther

Luther is terug. De glansrol van Idris Elba is nu eens niet een aantal afleveringen te zien, maar in een heuse speelfilm gestopt. Die draait in de bios, maar wie geduld heeft kan er in maart naar kijken op Netflix. Elba deed een hoop promotie voor de film, die een terugkeer betekent naar de rol van duistere detective Luther. En met duister hebben wij het niet over de huidskleur van Elba, we zouden niet durven. Of we sowieso hem niet willen zien als een ‘zwarte’ acteur, smeekte Elba. Dat vindt hij gelul namelijk.

Bij een architect of dokter denken we daar toch ook niet bij na? Nou dan. Meteen weer trammelant online, want over elke scheet moet natuurlijk weer een nieuwe scheet worden gelaten. Waarop Elba uitlegde dat hij ook heus hoort bij de ‘black community’, maar gewoon achter zijn woorden blijft staan. Volwassen allemaal eigenlijk.

De acteur wordt al jaren gekoppeld aan de James Bond-franchise, hetgeen wij vet zouden vinden, maar hij heeft nu gezegd dat hij die rol nooit gaat spelen dus of iedereen daarover wil ophouden en dat hij John Luther speelt en verder niets. Bij dezen.

Over de rolprent Luther: The Fallen Sun kunnen we nog niet zoveel zeggen, want die was tijdens dit schrijven nog niet te previewen. Luther ontsnapt uit de gevangenis en gaat achter een superboef aan, lezen we in het persbericht. Ach, prima. Als de film uitpakt zoals de tv-serie (prima plot, acteerwerk en lekker duister) dan zitten wij klaar.

Luther: The Fallen Sun staat vanaf 10 maart op Netflix.

65

Adam Driver is natuurlijk dé acteur van dit moment. Bovendien koerst hij nooit op veilig, maar selecteert-ie doorgaans gewaagde producties, zoals 65. Hierin beleeft hij een mysterieuze crash, waarbij Adam er al snel achter komt dat hij – vraag niet hoe – is neergestort op de aarde van 65 miljoen jaar geleden. In een epische strijd om te overleven moet hij zich met de enige andere overlevende (een jong meisje) een weg zien te banen door een onbekend gebied vol gevaarlijke prehistorische wezens. 65 is een scifithriller van de schrijvers van A Quiet Place en producent Sam Raimi, die onder meer scoorde met de eerste Spider-Man-reeks.

65 is vanaf 16 maart te zien in de bioscoop.

John Wick 4

De Steampunk-formule van John Wick krijgt met de editie meer tractie. Inmiddels is Keanu Reeves aan zijn vierde leven bezig, al hangt dat natuurlijk weer aan een zijden draadje. De prijs op zijn hoofd wordt steeds hoger en zijn vendetta met The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde huurmoordenaarsslachting. Om zijn vrijheid terug te krijgen moet John het in deze derde opvolger opnemen tegen een nieuwe vijand met machtige allianties, die zijn oude vrienden snel in gezworen vijanden doet veranderen.

John Wick 4 is vanaf 23 maart te zien in de bioscoop.

Entertainment
  • Netflix (John Wilson)