Malibu-mansion of miskoop? Dit is de villa van $200 miljoen gekocht door Beyoncé en Jay-Z

Celebrities en dikke huizen is niets nieuws. Toch lijkt het alsof heel veel geld soms gepaard gaat met de meest belachelijke aankopen. De nieuwste aankoop van Jay-Z en Beyoncé? Een villa van $200 miljoen die verdacht veel op een bunker lijkt.

villa

Wat doe je als je zakken vol met geld hebt en niet meer weet wat je ermee aan moet? Juist, dan investeer je dat in een villa van $200 miljoen. Dat is dan ook precies wat Beyoncé en Jay-Z hebben gedaan met hun kapitaal. En met een nettowaarde van meer dan 2.5 miljard op hun naam staan is $200 miljoen natuurlijk een koopje. Foto's van de villa zijn vrijgegeven en de buiten- én binnenkant van het luxe stekje zijn te bekijken. Maar hoewel de villa het op één na duurste huis ooit verkocht is in 'Merica, zijn commenters niet onder de indruk van de "verzameling scheepscontainers".

Malibu-mansion

De villa is ontworpen door meesterarchitect Tadao Ando (ja, diezelfde kerel die ook het stekkie van Kanye West heeft ontworpen) en staat te pronken bovenop de kliffen van Malibu in Californië. Met een nederige 3700 vierkante meter aan oppervlakte verdeeld over meer dan drie hectare land verdient het nieuwe stulpje van het koppel zeker de naam 'Malubu-mansion'. En volgens het bouwbedrijf dat heeft gewerkt aan de villa, staat het huis vol met kunst van de vorige eigenaar; William Bell Jr.. Die overigens $100 miljoen aan leningen had afgesloten voor de bouw van zijn nederige optrekje. Deze kosten heeft hij er inmiddels wel uit door de verkoop.

Een koopje

Queen Bey en Jay-Z zouden namelijk een bedrag van $200 miljoen neergelegd hebben voor de villa in het zonnige Californië. En dat is ook nog met korting; de villa had eigenlijk $295 miljoen moeten kosten. Laat het aan dit rijke power couple over om die prijs flink naar beneden te drijven. In onderstaande Instagram-post is de villa te bewonderen. De hoeveelheid cement gebruikt voor de bouw van dit interessante onderkomen? 5845021.9 liter. Om heel precies te zijn.

Underwhelming

Hoewel een huis op het strand van Malibu ons ook zeker wel wat lijkt, zijn Instagram gebruikers niet onder de indruk. Veel van de commenters benoemen dat het beroemde stel veel te veel neer heeft geteld voor de woning. Een andere gebruiker vergelijkt het huis met een "bunker". Weer een andere gebruiker merkt op dat het gebouw wel erg veel weg heeft van een bezoekerscentrum.

Kortom: duurkoop is niet altijd beter en als je $200 miljoen op je bankrekening hebt staan betekent dat niet dat een Malibu containerwoning altijd de beste aankoop is. Voor een extra 38 miljoen had het muzikale duo ook het duurste huis in Amerika kunnen hebben; een optrekje in Central Park South in de stad New York. Gemiste kans, Jay-Z en Bey.

Entertainment
  • Manify, Love Property, @topclosings op Instagram, New York Post
  • NL Beeld / _PA Photos