Deze BN'er mag volgens Martin Koolhoven wel op de cover van Playboy

'Ik hoop maar dat ze Playboy niet leest. Toch raar als je iemand tegenkomt'

Martin Koolhoven

Wanneer we Martin Koolhoven, maker van films als Het Schnitzelparadijs, Oorlogswinter en de western Brimstone, vragen naar zijn ambities, is de 54-jarige filmregisseur en scenarioschrijver bescheiden. Een Oscar hoeft voor hem niet per se. Wat de Nederlandse regisseur wel ziet zitten? Een Gouden Palm of Gouden Leeuw. Gewoon een kleine mijlpaal in de Nederlandse geschiedenis, that's all. Maar voor een filmmaker van Koolhovens niveau is dat zeker denkbaar. Toch blijft de Brimstone-regisseur het liefst lekker in thuisbasis Amsterdam. Op de vraag of hij een voorkeur heeft voor Hollywood boven Amsterdam zegt hij heel nuchter: "Anders zat ik daar [in Hollywood] wel."

BN'er in de Playboy

Natuurlijk moesten we Koolhoven ook even vragen naar zijn visie voor de komende edities van Playboy. Wanneer je de kans krijgt een prijswinnend visueel genie te spreken dan is input voor de invulling van ons visueel bevredigend tijdschrift niet overbodig. Wanneer de regisseur de vraag voor de voeten geworpen krijgt welke Nederlandse actrice in de Playboy zou moeten staan, moet hij daar even over nadenken. "Doe dan maar Victoria Koblenko, die heeft het figuur waar ik op val." deelt hij. En voegt daar vervolgens beschaamd aan toe: "'Ik hoop maar dat ze [deze] Playboy niet leest. Toch raar als je iemand tegenkomt." In ieder geval bedankt voor de input, Martin. We nemen het mee.

Benieuwd naar het volledige interview met Martin over al zijn favorieten? Je leest erover in de nieuwste Playboy. Donderdag in de winkel.

Interviews
  • Bas Paternotte
  • NL Beeld / Arjo Frank