Heeft je partner geen zin? Dit is hoe het komt én hoe je het oplost

Loop jij de hele dag met blauwe ballen door het huis omdat je het gevoel hebt dat je constant afgewezen wordt in de slaapkamer? Dan hebben wij de oplossing voor je. En het is veel makkelijker dan je denkt.

zin

Waarschijnlijk is het je weleens overkomen: je partner staat in die strakke spijkerbroek voorovergebogen in de woonkamer met die mooie blouse aan waarin je nèt genoeg kunt zien. Jij bent na het zien van dit mooie schouwspel direct klaar om te presteren. Maar zodra je haar laat merken dat je d'r graag alle hoeken van de kamer wil laten zien, maakt zij duidelijk dat dat er zeker niet in zit; mag jij je weer begeven naar de badkamer voor een potje doe-het-zelven en jullie voelen je beide ontevreden over je seksleven. Komt dit een keer voor dan is er nog niet zoveel aan de hand. Komt dit vaker voor dan kan het zorgen voor veel frustratie en ontevredenheid. Gelukkig hebben wij bij Playboy dé oplossing. Want wij willen ook liever dat jullie samen de kelder witten in plaats van een eindeloze stroom van rechterhandgymnastiek.

Niets biologisch aan

We hebben al snel de neiging om de schuld af te schuiven in dit soort gevallen: ze is preuts, rigide, een ouderwetse 'vrouwen zijn nu eenmaal...'. Zo bestaat er ook de eeuwenoude mythe dat vrouwen een lager libido hebben en dus minder zin hebben in seks. Volgens Katherine Rowland, seksuoloog en schrijfster van The Pleasure Gap is dit allemaal de welbekende stierenmest - oftewel bullshit. Er bestaat op biologisch vlak bijna geen verschil tussen de biologie van mannen en vrouwen als het op 'zin in seks' aankomt. Waar wel een verschil in zit, is het plezier dat je uit seks haalt. En dat blijkt behoorlijk belangrijk volgens Rowland.

Een vieze maaltijd

Een bittere pil om te slikken, maar: als ze geen zin in seks heeft komt dat voornamelijk door de daad zelf en onze prestaties tijdens het rollebollen (ouch). Zeg nou zelf: als je een biefstuk voorgeschoteld krijgt die te zout is, te taai, te gaar, zompig; gewoonweg onplezierig. Zou je daar de volgende keer dan naar uit kijken? Hetzelfde geldt voor vrouwen: wanneer de seks voor hen niet heel interessant is (een man die z'n joystick voornamelijk zo snel mogelijk heen en weer duwt), waarom zouden ze er de volgende keer dan naar uit kijken? En dat is precies waar de oplossing van het probleem ligt: wanneer je als man keer op keer een memorabele ervaring creëert in de slaapkamer, met een orgasme waar ze drie weken later nog van wakker ligt, dan zal ze sneller geneigd zijn om die biefstuk nog eens te bestellen. En nog eens. En voor je het weet ben je door het aantal orgasmes je eigen voornaam vergeten.

It takes two...

Voor de mannen wiens mannelijkheid toch wat is aangetast door een afwijzing, hebben we hebben we een aantal geruststellende woorden: het ligt niet aan jou. Volgens Rowland komt dit voornamelijk door de manier waarop seks volgens onze maatschappij zou moeten zijn: “Vrouwen zijn geen aseksuele wezens die moeite hebben met seks. Seks is gewoon méér dan wat de meeste mensen denken dat het is. Als we vaker verhalen zouden horen over echte seks, zou dat beter zijn, voor iedereen ... Het simpele piemel-in-vagina is niet voor iedereen de ideale manier om tot een hoogtepunt te komen." Voor een man is de stimulatie van de eikel dé manier om klaar te komen. Voor een vrouw is dat stimulatie van de clitoris. En bij de zogenoemde 'penis-in-vagina'-seks mist vaak de stimulatie van die laatste.

Dus wil je zorgen dat seks voor jullie beide een geweldige ervaring wordt en minder een 'vooruit dan maar'-gebeurtenis, dan moet ook zij aan haar trekken komen. Voor je het weet genieten jullie meerdere keren per week van een sappige steak.

Knowhow
  • Evajinek.nl
  • Adobe Stock