Scarlett Johansson: de Marilyn Monroe van de 21e eeuw

'Ik ben link geworden'

Scarlett Johansson

Dit wordt de zomer van Scarlett Johansson. In Wes Andersons Asteroid City zit ze deze maand bijvoorbeeld diep in de arthouse-hoek en op Disney+ gaat ze weer full blockbuster in Black Widow, dat nu zelfs in grootbeeld te streamen is via IMAX Enhanced. Playboy spreekt de veelzijdige vamp in Los Angeles.

Blonde lokken, blote schouders en schalkse blik

Scarlett Johansson bewijst in het Four Seasons Hotel vanmiddag definitief waarom ze de Marilyn Monroe is van de 21ste eeuw. Haar blonde lokken golven wellustig over haar blote schouders en haar smaragdgroene kijkers staan op standje schalks. Over Scarletts uitbundige lippen rollen daarnaast oprechte verzuchtingen ("Black Widow is waarschijnlijk de eerste film waarin ik niet verliefd word, hè, eindelijk") en zelfs brekend huishoudelijk nieuws: "Na dit interview ga ik thuis de keuken schoon schrobben. Dat werkt erg therapeutisch, na al die media-aandacht van vandaag."

Een nieuwe carrièrestap

Het jurkje dat ze in het hotel draagt, lijkt haar verder net zo gegoten te zitten als haar Black Widow-catsuit. De 38-jarige New Yorkse vervolgde met deze Marvel-film overigens de nieuwe stap in haar carrière. Of beter gezegd: een nieuwe karatetrap. Want als haar personage The Black Widow, nu te zien op Disney+, trekt ze een spoor van hersenschuddingen en botfracturen. Iets wat übercineast Wes Anderson, in wiens arthouse-excercitie Asteroid City ze deze maand eveneens is te spotten, nooit van Johansson zou verlangen. "Je begrijpt, daarvoor had ik als actrice núl ervaring in vechtsporten. Maar man, het is werkelijk fantastisch! Tegelijkertijd zijn die sporten nogal pijnlijk. Ik bedoel, je leert het alleen door constant op je bek te gaan. Letterlijk", meldt Johansson in suite 1218 over de productie, die door de covid-hype ondersneeuwde en nu een tweede online run krijgt. Sterker nog: je kunt de film nu via je beamer op de dichtstbijzijnde flatgevel in IMAX Enhanced projecteren!

'Ik ben heel link geworden'

Hoewel Scarlett via computeranimatie getransformeerd zou kunnen worden in een vrouwelijke versie van Rico Verhoeven, eiste ze dat ze al haar vechtscènes zelf mocht doen. "Als ik thuis zo’n popcornfilm opzet, verwacht ik dat de acteur zelf de klappen uitdeelt. Ik wil geen trucage zien, of alleen een achterhoofd van een stand-in. Ik wil als kijker het moneyshot. Mijn voorbeeld was Liam Neeson in Taken. Die kickte pas echt ass. Ja, sinds mijn Black Widow-personage ben ik heel link. Ik ben nu ook opgenomen in het besloten wereldje van stuntmensen in Hollywood."

Eindelijk eens niet verliefd

De rol van Natalia/ Black Widow ambieerde ze zeer. Maar dat ze speciaal haar kapsel rood verfde voor de auditie, zoals de producenten nu trots in de wandelgangen beweren, is onzin. "Ah, ze denken dat graag. Ik laat hen in die waan. Is goed voor hun ego." Smalend stelt ze vervolgens geamuseerd vast dat ze in Black Widow ‘eindelijk eens niet op zoek moet naar de liefde’. In het Four Seasons Hotel laat Johansson enthousiast doorschemeren dat ze daarom nog steeds dolgraag deel uitmaakt van de ultieme superheldenopstelling in The Avengers met Iron Man, de Hulk en Captain America. Scarlett: "Fijn! Daarin heb ik namelijk ook geen love interest. Eh, hoewel? The Black Widow krijgt in de originele comic een relatie met DareDevil. Uhm, da’s minder, natuurlijk. Misschien moest ik Ben Affleck maar eens bellen."

Asteroid City draait vanaf 22 juni in de bioscoop. Black Widow is nu te zien op Disney+

Entertainment
  • Redactie Playboy