Zo krijg je het tijdens de zomerhitte alsnog heet onder de lakens 

Hoewel je er misschien niet aan moet denken tijdens de zomerhitte, is de zomer hét moment om weer in elkaars lichamen verstrengeld te zijn voor de rest van de nacht. Heb jij door het gezweet geen zin om aangeraakt te worden, dan kunnen deze tips wat verkoeling bieden.

zomerhitte

Terwijl menig zomerhit het vaak heeft over de daad, gebeurt dat in de praktijk helemaal niet zo vaak in de zomer. Dat geplak en gezweet is immers allesbehalve sexy, en laten we het maar niet hebben over het geratel van de airconditioning. Ben jij iemand die juist meer zin krijgt als de temperaturen en vochtheidsniveaus dat ook doen, dan vind je hieronder enkele tips van experts om koel te blijven – onder en boven de lakens.

1. Gebruik de airconditioning

Als het binnen koeler is, heb je waarschijnlijk ook meer zin om je partner of summer fling aan te raken. Zorg er dus voor dat je kamer goed gekoeld is. Volgens seksuoloog Tyomi Morgan is de ideale temperatuur voor een bevredigend avontuurtje 20 ºC – en 69 ºF, not kidding.

"Het kan voor mannen moeilijk zijn om een erectie te behouden wanneer hun lichaam overhit raakt", zegt Morgan. Heb je geen airco, dan kan je het avontuurtje verplaatsen naar een ventilator of zelfs een luchtig open raam. Niet alleen opwindend, maar ook lekker verkoelend.

2. Doe het in de auto

Je hebt misschien geen airconditioning, maar je auto waarschijnlijk wel. Zo worden zelfs de heetste dagen van het jaar de ideale tijd om een pleziertje in de auto te hebben. "Een snelle ravotten in de auto (buiten de garage of met de garagedeur natuurlijk geopend voor de veiligheid) zou de slag kunnen slaan!", zegt seksuoloog en auteur Laurie Mintz.

3. Water is je beste vriend

Naast een auto, heeft je huis ook tal aan plekjes die perfect zijn. Denk aan de badkamer of onder de douche. Je moet wel even creatief zijn (denk aan gladde of krappe ruimtes), maar met een koele douche of bad, wat glijmiddel en een waterdicht speeltje kun je alsnog een leuke tijd hebben.

Tip van de expert: spring zowel voor als na de beurt onder de douche, vooral als je een zweterige sessie verwacht. Volgens Morgan is een lauwe douche perfect om voor de daad te doen, en een koele douche na de daad.

4. Stop je lakens in de vriezer

Misschien zit je vriezer vol met ijsjes, maar dit is voor een goed doel. Je kunt namelijk prima je lakens eventjes in de vriezer doen. Zo heb je een lekker koel bed en kan die na de daad rechtstreeks de wasmachine in.

5. Ice, ice, baby!

In plaats van dat je tegen de temperatuur vecht, kun je er natuurlijk net zo goed mee spelen. Denk aan ijsblokjes over het lichaam van je partner laten lopen of neem een ijsblokje in je mond en ga de erogene zones af. Verkoelend en heet tegelijk.

6. Zonder handen

Als de zomerhitte het alsnog heeft overgenomen, zit er niets anders op dan bij elkaar uit de buurt blijven. Maar ook zonder handen kan je van elkaar genieten. Zo stelt Mintz voor om te praten over je fantasieën en met jezelf te spelen. Uiteraard zijn er ook standjes waar je elkaar nauwelijks hoeft aan te raken. Proberen waard, toch?

Knowhow
  • InsideHook
  • Adobe Stock